Sanatate

ACASA

Perioada: 23.11.2017 - 31.12.2019 Activ în Cluj
12535,00 Lei
Sumă target: 60000 Lei
Donează

Descriere

Niciun spital din Cluj Napoca nu are condiții de spitalizare și pentru părinții copiilor internati, deși prevăd obligativitatea internării copilului doar însoțit de un adult. Părinții sunt nevoiți să doarmă în același pat cu copiii, nu au unde să spele și să usuce haine, nu au unde să se odihnească în timpul zilei și nici unde să facă un ceai copilului lor.Sunt situații în care copiii vin de la distanțe mari la tratament sau analize pt 1-2 zile, procedurile medicale neimpunand spitalizare și efectiv nu au unde să stea să se odihnească măcar o noapte și se întorc acasa imediat ce au încheiat tratamentul iar acest efort îi slăbește foarte tare.Prin proiect adunam bani pt chiria unei locuinte care sa-i gazduiasca gratuit si sa le ofere posibilitatea sa spele/sa gateasca.

Articole externe

Scopul proiectului

Proiectul își propune să ofere părinților copiilor bolnavi cronic, care au venituri modeste și locuiesc în afara Clujului, o locuință temporară pe perioada spitalizării sau a tratamentelor acestora care nu presupun spitalizare. De asemenea, ei vor beneficia gratuit de consiliere psihologica si activitati terapeutice.

Cui donez?

In 2018 am gazduit gratuit in apartamentul ACASA 59 de copii bolnavi cronic si parintii lor veniti la tratament in Cluj Napoca. Beneficiarii directi sunt copiii bolnavi cronic si parintii lor, care au o perioada de spitalizare mai mare de o saptamana, venitul familiei este mai mic de de 3000 de lei/luna și nu au domiciliul în județul Cluj.

De ce să donez?

Anual, în Cluj sunt internați 100.000 de copii.40% sunt bolnavi cronic sau aflați în recuperare si stau în spital între o săptămână și 6 luni.Patologiile sunt diverse: cancer, neurofibromatoză, afecțiuni neuro-psihice, transplante, insuficiență renală, cardiacă sau respiratorie, malformații congenitale etc. 25% dintre ei sunt copii care locuiesc în afara Clujului. Mulți dintre ei fac parte din familii foarte sărace sau aflate la limita sărăciei.

6309 vizualizări

ONG - Life Education for All

LEFA s-a infiintat in octombrie 2014 din necesitatea unui vis care se cerea implinit. Visul nostru este ca noi si copiii nostri sa traim intr-o lume mai buna. Si pentru ca lumea este formata practic din fiecare dintre noi, contributia fiecaruia dintre noi este esentiala. Iar noi ne-am gandit sa contribuim acolo unde avem competente si unde credem ca schimbarea se poate produce; adica in educatia copiilor si a tinerilor. “Educatie pentru suflet” este un proiect de educatie nonformala dedicat copiilor intre 5-10 ani pe care ne dorim sa-l pilotam pe parcursul unui an scolar si sa dezvoltam intreaga curricula si manualul “Educatie pentru suflet”.

 

 

 

Adresă: Ciucea, jud.Cluj Strada Crasna 26
Telefon: 0727648946
Contact: Oana Mindrut