Sanatate

Academia de Optimism HOSPICE de la Adunatii Copaceni

Perioada: 08.06.2017 - 08.06.2018 Activ la nivel național
1400,00 Lei
Sumă target: 46000 Lei
Donează

Descriere

Academia de Optimism este o metafora pentru un centru socio-medical unic in Romania si in regiune. Domeniul a fost donat Fundaţiei HOSPICE Casa Speranţei de familia Florescu în 2013 cu scopul de a se dezvolta într-un centru pentru copiii şi familiile afectate de boli incurabile precum distrofia musculară sau fibroza chistică.

Centrul va beneficia de:

O unitate de 12 paturi pentru îngrijirea paliativă a bolnavilor şi o echipă de îngrijire la domiciliu care asigură tratamentul pacienţilor în propriul lor cămin.
6 apartamente care să ofere cazare temporară familiilor care îngrijesc un copil bolnav şi care au dificultăţi în a-şi găsi un acoperiş.
Centru de zi pentru diferite terapii şi oportunităţi educaţionale precum şi un loc de desfăşurare a unor tabere de vară.
Centru de terapie pentru familii.

Scopul proiectului

De serviciile acestui centru vor beneficia atat copiii aflati in suferinta dar si familiile acestora, intrucat tratamentul si ingrijirea unui copil cu o asemenea boala implica direct si activ intreaga familie. Centrul socio-medical de la Adunatii Copaceni vine in ajutorul acestor familii cu diferite tipuri de terapie, consiliere si suport.

Cui donez?

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. În cei 25 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 22.000 de copii și adulți cu boli incurabile.

Pentru mai multe informații despre fundatie accesati: www.hospice.ro, iar pentru mai multe detalii despre centrul de la Copaceni accesati: http://copaceni.hospice.ro 

De ce să donez?

Centrul socio-medical de la Adunatii Copaceni continua misiunea Fundatiei HOSPICE Casa Sperantei de a imbunatati vietile celor care traiesc cu o boala incurabila, prin grija si compasiune, oferite neconditionat, cu scopul de a darui demnitate si speranta. 

Suma de 46.000 lei asigura costurile Fundatiei pentru a putea oferi gratuit 76 de zile de internare timp de 2 luni. 

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
8331 vizualizări

ONG - Fundatia HOSPICE Casa Sperantei

HOSPICE nu este doar o fundaţie, este o lume. O lume creată special pentru cei care au ajuns într-un punct în care viaţa lor a luat o întorsătură neaşteptată. Nimeni nu aşteaptă şi nu primeşte pregătit diagnosticul de cancer sau pe cel al unei alte boli incurabile.

Adresă: HOSPICE Casa Sperantei Brasov - Str. Sitei nr. 17A 500074; HOSPICE Casa Sperantei BUCURESTI Str. Tămâioarei nr. 121 – 123, 023642 Sector 2, București
Telefon: 0268474467
Contact: Gabriela Tokes
Website: www.hospice.ro