Educație

Ajuta copiii din centre de plasament sa isi urmeze visul

Perioada: 29.12.2020 - 01.06.2021 Activ la nivel național
0 Lei
Sumă target: 9400 Lei
Donează

Descriere

In urma discutiilor avute cu copiii din centrul de plasament Mia's Children, am aflat de interesul acestora pentru lumea filmului. Astfel am gandit un program in cadrul caruia sa invete secretele realizarii unui film. Indrumati de un regizor, copiii vor afla lucruri interesante despre filme, vor trece prin istoria cinematografiei, vor invata cum se foloseste o camera de filmat, vor scrie impreuna un scenariu, isi vor repartiza rolurile si vor repeta. 

Un astfel de curs, de introducere in lumea cinematografiei, poate fi pentru acesti copii o sansa unica de a descoperi o lume la care doar viseaza si, participand activ la realizarea unui film, vor descoperi un domeniu in care sa lucreze pe viitor.

 

Scopul proiectului

Program de terapie prin arta cinematografica in scopul unei mai bune integrari sociale a adolescentilor din centre de plasament.

La sfarsitul cursurilor vom observa creșterea încrederii în sine, a capacității de comunicare și a entuziasmului copiilor incluși în proiect – copii ce au povesti de spus dar simt ca nu ii asculta nimeni.

Cui donez?

Sunt  selectati in acest proiect adolescenti din centrul de plasament Mia's Children, cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani. 

Finantarea este necesara pentru achizitionarea de materiale, transport si plata trainerului, inchirierea aparaturii necesare, editarea filmului si inchirierea salii in care va fi proiectat filmul realizat de tineri.  La sfarsitul proiectului filmul lor va beneficia de o premiera oficiala la care isi vor putea invita prieteni, profesori, familii.

Update: dupa doua luni de sedinte saptamanale, deja se observa schimbari pozitive in comportamentul cursantilor. 

De ce să donez?

Finantarea este necesara pentru achizitionarea de materiale, transport, inchirierea aparaturii necesare, editarea filmului si inchirierea salii in care va fi proiectat filmul realizat de tineri precum si inscrierea filmului la festivaluri de profil.  La sfarsitul proiectului filmul lor va beneficia de o premiera oficiala la care isi vor putea invita prieteni, profesori, familii.

609 vizualizări

ONG - Asociatia EPCA

Dupa 10 ani de voluntariat in diverse institutii, ideea deschiderii unui ONG a venit natural. Dorinta de a ajuta a existat intotdeauna in noi, insa posibilitatea deschiderii acestui ONG s-a conturat pe parcurs, pornind de la discutii legate de experientele noastre profesionale si nemultumiri fata de ce vedem in jur, astfel ne-am reunit in aceasta formula: Adriana, Claudia si Florentina.

Lucrand deja cu copii din centre de plasament, am observat dorinta lor de a participa la diverse activitati (cursuri dans, pictura, etc). Astfel de activitati contribuie la dezvoltarea armonioasa a personalitatilor lor, prin faptul ca socializeaza, se simt inclusi si acceptati de ceilalti, invata lucruri noi, se simt apreciati, importanti.

Am decis sa abordam domeniul dezvoltarii personale si educationale prin cursuri non formale atat pentru copii cat si pentru adulti.

Adresă:

Mun.Bucuresti, Sector 3, Str. Armenis, nr 8-10.

Telefon: 0721574912
Contact: Dan Florentina