Social

Ajuta-ma sa exist in lumea ta

Perioada: 05.12.2016 - 30.06.2017 Activ în
3023,00 Lei
Sumă target: 25000 Lei
Donează

Descriere

"Traiesc intr-o lume diferita. Sunt izolat. Tu poti sa ma ajuti sa traiesc impreuna cu tine, in lumea ta!"

Donatia ta este vitala si inlatura bariera financiara in fata careia copiii cu autism raman izolati, respinsi, privati de copilarie si de sansa de a deveni adulti autonomi.

ATCA strange fondurile necesare pentru evaluarea si diagnosticarea a 50 de copii care provin din familii sarace si sunt suspecti de tulburari din spectrul autist. Abilitatile acestor copii sunt diferite. Nevoile lor sunt aceleasi cu ale oricarui copil: sa fie acceptati, intelesi, sa se bucure de joaca si prieteni, sa comunice cu noi. Copiii au nevoie de un diagnostic corect si indrumare specializata. Este esential sa ajutam si integram acesti copii in propriile lor familii, in gradinite, scoli si comunitate. 

Scopul proiectului

50 de copii cu autism din familii sarace vor putea sa isi dezvolte abilitatea de a vorbi corect, de a scrie, socoti, desena, de a relationa si crea relatii de prietenie. Parintii si educatorii care ii ingrijesc vor fi pregatiti de ATCA sa foloseasca metodele specifice prin care ii pot ajuta pe copii sa evolueze si sa se integreze in lumea noastra.

Cui donez?

Donezi unui copil cu autism. Donatia ta inseamna un aport in minute, ore, zile sau luni de ingrijire specializata pentru unul din cei 50 de copii cu autism. Si copiii cu autism au nevoie sa traiasca experientele pe care tu insuti le traiesti: emotii, bucurii, impliniri si realizari.

Evaluam nivelul de dezvoltare al fiecarui copil, la momentul prezent. Diagnosticul rezultat va determina programul potrivit de interventie terapeutica. Acest program si un set eficient de tehnici terapeutice va fi comunicat parintilor si educatorilor, de catre terapeutii ATCA. Terapeutii nostri vor monitoriza saptamanal modul de aplicare al programului, vor sustine bunele practici si tehnici de ingrijire a copiilor. Astfel, tu ajuti si fiecare parinte si educator care ingrijeste acesti 50 decopii.

De ce să donez?

Donezi pentru ca ii doresti sa fii tu cel care contribuie la recuperarea unui copil cu autism! Tu vrei sa oferi o sansa reala la asistenta terapeutica salvatoare. Datorita sprijinului tau, un copil neadaptat social si dependent in totalitate de un adult parinte sau asistent social, se va transforma intr-un copil acceptat, mai bine adaptat, constient de comportamentele adevcate, capabil sa dezvolte prietenii si apt sa devina un adult mai autonom.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
4791 vizualizări

ONG - Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata

Înființată în 2008, ATCAAsociația de Terapie Comportamentală Aplicată a devenit un standard profesional prin rezultatele remarcabile în programele de intervenție pentru copiii cu tulburări comportamentale și din spectrul autist și s-a specializat în domeniul de formare a terapeuților ABA din România. Președintele asociației, Anca Dumitrescu, este primul specialist român acreditat ABA. 

ATCA a înființat două centre de terapie, unde 139 copii cu tulburări comportamentale și din spectrul autist sunt ajutați prin terapia ABA. MISIUNEA ATCA este de a sprijini prin terapie specializată evoluția copiilor care suferă de tulburări comportamentale de nivel mediu (ADHD și ADD) sau de spectru autist și de a oferi cursuri de formare, metodologii și instrumente actuale, dovedite științific ca fiind cele mai eficiente în îndrumarea și managementul tulburărilor de comportament. Cursurile de formare se adresează tuturor celor implicați în îndrumarea și dezvoltarea copiilor: părinți, profesori, educatori și terapeuți.

Adresă:

Strada Vulturilor, Nr. 35, Sector 3, Bucuresti

Telefon: 0722219555
Contact: Andreea Florea
Website: www.atca.ro