Protecția animalelor

Arpagic

Perioada: 01.09.2018 - 31.12.2021 Activ în Cluj
12250,00 Lei
Sumă target: 100000 Lei
Donează

Descriere

Program de sterilizare și îngrijire medicală a pisicilor comunitare din Cluj-Napoca și împrejurimi. Cu acordul doamnei Ana Blandiana, programul poartă numele motanului Arpagic, eroul literar al anilor optzeci, devenit - fără voia lui, dar cu demnitate - disident. Deși are în centru sterilizarea, programul include orice intervenție, tratament sau manoperă medicală de care pacientul are nevoie. De asemenea, programul include testul de panleucopenie, obligatoriu la TAC pentru pisici comunitare: panleucopenia (enterita virală) e una din cele mai agresive și periculoase patologii la pisici, cu o rată a mortalității de + 90%, contaminarea pe termen lung (+ 1 an) a mediului înconjurător și răspândire* agresivă la pisici nevaccinate, care intră în contact cu animalul bolnav sau mediul contagiat.

Articole externe

Scopul proiectului

Sterilizarea, testarea și tratarea continue ale pisicilor comunitare din Cluj-Napoca. Nevoia e reală, acută și justificată: nesterilizate, pisicile comunitare se înmulțesc permanent și masiv, iar netratate, pisicile dezvoltă o cazuistică complexă, periculoasă și nedorită, pentru ele și pentru comunitate.

Cui donez?

Donați pisicilor singure, oamenilor echipei TAC și binelui comunității.

OAMENI. Echipa TAC e prezentată pe larg, aici.

PISICI. România are o populație consemnată oficial de 4 milioane de pisici cu om alături. Numărul de pisici singure - deci ale comunității - e necunoscut și se află într-o creștere permanentă, insuficient stăpânită de campanii aleatorii de sterilizare. Din păcate, pisicile comunitare, ca și câinii comunitari, sunt victime inocente fie ale indiferenței și bolii, fie ale unui comportament cetățenesc iresponsabil și crud: înfometare, otrăvire, cruzime, cu consecințe ireparabile asupra sănătății publice și calității vieții în comunitate. 

 

De ce să donez?

Pentru că donați unui program care a început în septembrie 2018, se desfășoară lunar și a dovedit deja că e bine gândit și bine administrat. Rezultatele sunt concrete și imediate, iar rapoartele de activitate sunt lunare, simple și oneste

Ce cuprinde o intervenție: 

  • consultație preoperatorie & test rapid de depistare a enteritei virale
  • sterilizare
  • deparazitare externă și internă
  • toaleta urechilor și a unghiilor
  • cuparea urechii
  • internare de 1-2 zile

 

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Anca Georgescu:
www.facebook.com/socialTAC/posts/2988625441276025
12 noiembrie 2019 16:08:09
Anca Georgescu:
Pe 10 iunie, am primit prima sumă strânsă de dumneavoastră aici. 3681 lei, din care 736 lei sunt cheltuieli administrative și 2945 lei sunt dedicați exclusiv operațiunilor medicale. Am primit și lista donatorilor, oameni cu aripi, care au donat de la 5 lei la 100 de lei. Recunoștința noastră nu încape niciodată în cuvinte și e sinceră. Mai mult, pe larg, aici: www.facebook.com/socialTAC/photos/a.2050761215062457/2869441339861103
14 iulie 2019 10:40:08
9084 vizualizări

ONG - TAC

TAC e prima organizație românească de medicină veterinară socială. Lucrăm pentru animale singure, organizații care le protejează, oameni cu venituri reduse și administrații locale. Deci, pentru comunitate. Principala noastră sursă de venit e cabinetul veterinar TAC, organizat ca SRL, având ONG-ul ca acționar majoritar (55%). Restul de 45% e împărțit egal de cei trei administratori ai TAC SRL, care sunt și fondatorii TAC. Cabinetul e o formă de antreprenoriat social, deși serviciile sociale pentru animale nu există în definițiile legislației românești. Detaliile organizării și ale sistemului de funcționare TAC se găsesc în secțiunea Notes a paginii noastre de Facebook. Tot acolo, se află permanent cuantumul salariilor echipei. De vreme ce TAC se hrănește nu doar din efortul propriu, ci și din încrederea și donațiile comunității, credem că transparența nu e niciodată destulă și vom continua să înregistrăm evoluția veniturilor noastre aici: Moartea caprei noastre. Răspunsuri cinstite la întrebări incomode.

Adresă:

Cluj-Napoca, 400290, str. Donath 46

hello@tac.social

Telefon: 0736366326
Contact: Anca Georgescu, director executiv
Website: www.tac.social