Educație

BURSIERI IN SCOALA PENTRU SANATATE

Perioada: 04.12.2017 - 31.12.2019 Activ în Bucuresti
4710,00 Lei
Sumă target: 30000 Lei
Donează

Descriere

7000 copii au o dizabilitate somatica, conform statiscilor ANPD. Peste jumatate dintre ei sunt scolari. In spitalele pediatrice sunt internati indelung sau frecvent copii cu cancer, talasemie, leucemie, fibroza chistica, epidermoliza buloasa, distrofie musculara, insuficienta renala sau hepatica, etc. Pentru ei trebuie sa existe educatie in spital. In Bucuresti doar copiii cu cancer sau leucemie sunt scolarizati in spital. Familiile, bulversate de boala copilului, investesc energie si bani doar in hrana adecvata, analize si investigatii medicale, medicamente. Pentru educatie banii nu mai ajung. Educatia, singura forma de NORMALITATE pentru elevul spitalizat, are nevoie de sprijin reprezentat de carti, atlase, material didactic. Bursa scolara acordata in spital poate fi sprijinul sau.

Scopul proiectului

Motivarea unui numar de 200 copii si tineri spitalizati indelung sau frecvent in spitalele din Bucuresti pentru inscrierea lor In Scoala de Spital prin acordarea de burse educationale care sa le permita achizitionarea de carti sau materiale didactice necesare educatiei in spital si pregatirii examenelor nationale.

Cui donez?

200 elevi cu varsta 6-20 ani vor beneficia pe parcursul unui an scolar de o bursa educationala in valoare de 100 lei fiecare. Vor fi astfel ajutati atat elevii cat si familiile lor care, datorita bolii copilului si a costurilor pentru alimentatie sanatoasa, medicamente sau investigatii medicale, imbracaminte nu-si mai permit sa investeasca in educatia propriului copil. De asemenea profesorii Scolii de Spital vor fi ajutati in demersul lor de a-i pregati pe copii sa promoveze anul scolar si examenele nationale corespunzatoare. Elevii vor fi atrasi spre educatie din toate spitalele cu sectii pediatrice din Bucuresti.

De ce să donez?

Elevul imobilizat intr-un pat de spital poate trai sentimental NORMALITATII numai prin intermediul educatiei. A-i oferi sansa de a se simti inclus in Scoala de Spital, ca o etapa necesara inaintea reintoarcerii sale in invatamantul de masa sau sustinerii examenelor nationale, este o datorie si o onoare pentru noi toti cei care putem netezi drumul copilului in cunoastere si in acelasi timp in insanatosirea sa.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
2293 vizualizări

ONG - Asociatia Profesorilor si Educatorilor din Spitale-APES

 

Asociația Profesorilor și Educatorilor din Spitale – APES, fondată în 2017 ca asociație profesională de câțiva dascăli care au inițiat școlarizarea în spital în București și susținută de Hospital Organization of Pedagogues in Europe (https://www.hospitalteachers.eu/), Asociația P.A.V.E.L. (http://www.asociatiapavel.ro/ ), Centrul Educațional Sf. Faustina (http://faustina.ro/ ), își propune:

- realizarea promovării și respectării dreptului la educație al copiilor / tinerilor spitalizați îndelung în spitalele pediatrice sau cele care au secții de pediatrie din România, în unități pediatrice de tip Hospice, cât și

- formarea continuă a profesorilor și educatorilor care să lucreze în aceste spitale.

Adresă:

 Bucuresti, Str. Pridvorului nr. 11, Bl. 14, Sc B, Et.3, Ap. 34, sector 4

Telefon: 0724452745
Contact: Fotinica Gliga