Sanatate

Baby Check - evaluari motorii gratuite

Perioada: 01.07.2021 - 30.09.2021 Activ în Bucuresti
0 Lei
Sumă target: 8000 Lei
Donează

Descriere

“Baby Check” este proiectul Asociatiei KinetoBebe prin care dorim sa oferim accesul la servicii de preventie si profilaxie pentru copiii aflati in primii ani de viata, oferind posibilitatea de a participa la o sedinta gratuita de evaluare motorie.

 

De ce este importanta evaluarea motorie a copilului?

 

  • Se observa achizitiile neuromotorii ale copiilor corelate cu varsta lor (2 luni-1an) si adoptarea unei posturi corecte in statica si dinamica (1an-10 ani).

 

  • Parintii primesc recomandari cu privire la modalitatea de a stimula motor corect copilul astfel incat sa realizeze achizitiile motorii conform varstei.

Articole externe

Scopul proiectului

Scopul proiectului este acela de a acorda accesul la servicii de preventie si profilaxie pentru copii aflati in primii ani de viata, oferind posibilitatea de a participa la o sedinta gratuita de evaluare motorie.

 

Dorim sa oferim accesul la servicii terapeutice de baza, esentiale in crearea unui cadru sanatos de viata copilului mic.

 

Cui donez?

Cu ajutorul tau 50 de copii cu varsta cuprinsa intre 1 luni si 10 ani pot avea acces la servicii de profilaxie pentru o viata sanatoasa si o dezvoltare armonioasa. 

 

Necesitatea acestor evaluari este din ce in ce mai mare avand in vedere impactul pe care ultimul an si jumatate l-a avut asupra copiilor prescolari si scolari a caror miscare a fost limitata. 

De ce să donez?

Prin donatia ta ajuti copii si familiile lor sa aiba acces gratuit la servicii specializate care sunt necesare in primii ani de viata ai oricarui copil pentru a putea depista eventualele probleme psiho-motorii si a interveni precoce asupra lor. 

 

Cei mai multi dintre beneficiarii acestor servicii nu le acceseaza din motive financiare. 

 

392 vizualizări

ONG - Asociatia KinetoBebe

Asociatia KinetoBebe ofera nou-nascutilor si copiilor programe terapeutice de interventie precoce si astfel  creste sansele de recuperare neuromotorie a acestora. Foarte multi copii au nevoie de terapie de lunga durata care sa fie realizata prin programe personalizate, si astfel sa dobandeasca deprinderile pentru a avea o viata normala, autonoma.

 

Intervenim prin kinetoterapie si terapie psihologica in diferite afectiuni: neurologice, ortopedice, sindroame genetice, prematuritate severa, intarziere motorie.

 

Serviciile de recuperare pediatrica ale celor trei Centre de Recuperare sunt complexe si ofera programe de terapie integrata:

 

  • Kinetoterapie - Terapie Bobath -Terapie Vojta - Stimulare oro-faciala – Terapia 3D a Scoliozei – Terapie Respiratorie – Electroterapie- Terapie senzoriala- Terapie pe baza vibratiilor - Osteopatie– Alicatie benzi kinesiologice – profilaxia dezvoltarii motorii

 

  • Psihologie – Logopedie –– Dezvoltare cognitiva - Terapie ocupationala- Psihopedagogie – Psihoterapie de familie 
Adresă:

Adresa de corespondenta: Municipiul Bucuresti, Sector 2, strada Calea Mosilor, nr. 158, etaj 6

Telefon: 0727988679
Contact: Mariana Pavel