Educație

Biblioteca cu Meserii

Perioada: 10.11.2014 - 15.02.2017 Activ la nivel național
0 Lei
Sumă target: 18000 Lei
Donează

Descriere

Proiectul Biblioteca cu Meserii propune documentarea meseriile din Romania pentru a oferi tinerilor o perspectiva mai ampla asupra posibilitatilor pe care le au chiar de la profesionisti care investesc in fiecare zi cunostinte si pasiune in domeniul respectiv.

Meseria e bratara de aur. Toti ne-am intrebat cel putin o data in viata ce traseu va lua cariera noastra; atunci ne-ar fi fost de ajutor sa vedem cum arata o zi din viata unui avocat, a unui medic sau chiar a unui dulgher faiantar.

Proiectul isi propune sa redescopere ocupatii alernative prin expunerea unor mestesuguri populare, a unor meserii uitate sau ocupatii inedite.

Proiectul are caracter educational, inspirational si de documentare: se vor publica interviuri video cu exponenti ai meseriilor respective.

Scopul proiectului

Va fi creata o BIBLIOTECA cu MESERII, permanent disponibila online si oricui, ce ofera tinerilor resurse pentru gasirea profesiei pentru care acestia au aptitudini, pasiune si interes. Biblioteca poate fi folosita de lucratori in domeniul social, educational, profesional pentru a explicita diversitatea si specificitatile ocupatiilor din Romania.

Cui donez?

Principalii beneficiari ai donatiilor sunt elevii, studentii, tinerii aflati in cautarea unui loc de munca, persoanele dornice de o schimbare pe plan profesional, acestia reprezentand si publicurile tinta pentru BIBLIOTECA cu MESERII. Fondurile stranse vor fi utilizate pentru colectarea, editarea si postarea materialelor media pe o platforma online cu acces liber. 

De ce să donez?

Prin incurajarea acestui proiect, vei avea ocazia sa redescoperi ocupatiile strabunicilor, vei cunoaste tendintele in design-ul contemporan sau abordarile inovatoare in antreprenoriat.

Donatia reprezinta o investitie pentru crearea unei arhive ocupationale, dezvoltarea unei surse de inspiratie utile tuturor, dar mai ales celor aflati in cautarea unor preocupari sau meserii pe care sa le practice cu placere.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
2161 vizualizări

ONG - Mentoriama

Scopul Asociației Mentoriama este dezvoltarea societății sub aspectele social și cultural, prin atingerea următoarelor obiective:

promovarea și implementarea programelor de învățare continuă și activități de integrare și reintegrare în societate pentru publicurile țintă: persoanele din comunități etnice, copii și tineri din centrele de plasament, șomeri, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, femei abuzate și copii abuzați, tineri defavorizați, din familii sărace și din zonele rurale, persoane din închisori sau abia eliberați, persoane cu dizabilități, bătrâni, alte categorii de persoane.

Adresă: București, Strada Schitu Măgureanu 27-33, bloc Diham, Sc. A, et. 7, Ap. 42, Sector 1
Telefon: 0747073264
Contact: Liviu