Social

CUTIA Bebelusului SAMAS

Perioada: 01.06.2019 - 31.12.2021 Activ la nivel național
2380,00 Lei
Sumă target: 30000 Lei
Donează

Descriere

CUTIA Bebelușului a schimbat viața a generații întregi în Finlanda, în cei peste 81 de ani de când programul se desfășoară în această țară. Asociația SAMAS vrea să dea fiecărui copil șansa la o viață sănătoasă și sigură, în propriul său pătuț, precum și la o nutriție bazată pe laptele matern. Asociația SAMAS acordă mamelor sprijin în alăptare și îngrijirea bebelușului, dar și lucrurile de bază de care mama are nevoie pentru a-și crește copilul. 80% dintre deceselor bebelușilor sub 1 an, pot fi prevenite prin educația mamelor, conform UNICEF.

Asociația SAMAS are ca misiune implementarea CUTIEI Bebelușului în maternitățile din rețeaua Asociației SAMAS, pentru copiii cu mame ce provin din medii defavorizate sau sunt minore.

 

Scopul proiectului

Asociația SAMAS vrea să dea fiecărui copil șansa la o viață sănătoasă și sigură, în propriul său pătuț, precum și la o nutriție bazată pe laptele matern. Asociația SAMAS acordă mamelor sprijin în alăptare și îngrijirea bebelușului, dar și lucrurile de bază de care mama are nevoie pentru a-și crește copilul.

Cui donez?

Beneficiarele Programului Social SAMAS sunt femei în situații dificile de viață, din comunități sărace:

· Femei din familii cu venit minim/membru de 500 de lei

· Victime ale violenței în familie

· Mame tinere, sub 18 ani

· Femei din case de protecție, centre de îngrijire a copilului etc.

· Femei aflate în situații de risc (discriminate etnic, disponibilizate etc.)

De ce să donez?

Pentru a permite accesul la informatii despre sarcina femeilor care provin din medii defavorizate, pentru a acorda unui nou-nascut sansa de a creste in propriul sau patut, curat, in siguranta. Educatia perinatala este o nevoie reala confirmata de rata ridicată de mortalitate infantilă, rata scăzută de alăptare exclusivă, malnutriția sau starea de sănătate precară a mamei și lipsa controalelor prenatale.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
5566 vizualizări

ONG - Asociatia SAMAS

Asociația SAMAS este organizația nonprofit, care a dezvoltat singura rețea națională de educatori perinatali (din rândul asistenților medicali și moașelor), specializați în educația prenatală și postnatală, în nutriția mamei și copilului. Obiectivele Asociației pe termen lung sunt: creșterea ratei de alăptare exclusivă, informarea corectă a mamelor despre procesul nașterii, îmbunătățirea stării de sănătate a mamei, dar și a bebelușului, printr-o nutriție echilibrată atât în timpul sarcinii, cât și postnatal.

Începând cu 2013, când a fost inițiat programul SAMAS și până la finele anului 2018, 18.704 mame au participat la cursurile SAMAS în peste 20 de orașe, iar peste 443.352 de mame au beneficiat de consultanță perinatală în perioada 2013 – 2018. Mai mult, Asociația SAMAS a oferit educație și suport perinatal unui număr de peste 5.636 de gravide și mame din medii defavorizate la nivel național.

www.programsamas.ro

#SAMAS #copiisanatosi #cutiabebelusului

#educatieperinatala

Adresă:

Str. Popa Soare Nr. 16, ap. 2,  Sector 2 Bucuresti

Telefon: 0766 86 45 67
Contact: Ana Maita