Sanatate

Cancerul nu discrimineaza

Perioada: 05.12.2016 - 01.03.2017 Activ în Bucuresti
400,00 Lei
Sumă target: 37800 Lei
Donează

Descriere

La fiecare 3 minute, in lume, o femeie este diagnosticata cu cancer la san, 30 % din formele de cancer aparute la femei sunt reprezentate de cancerul mamar. Potrivit datelor Asociatiei Romane de Oncologie, aproximativ 10% dintre pacientele noi sunt diagnosticate in faza incipienta. Cancerul la san reprezinta cea mai frecventa forma de cancer intalnita la femei, cu o incidenta in Romania de peste 6000 de cazuri noi in fiecare an. Cand boala este depistata in faza incipienta, cancerul de san are 94 % sanse de vindecare.

Fundația “Policlinici Sociale Regina Maria” a fost înfiinţată în anul 2010 din dorința de a sprijini persoanele defavorizate prin programe și proiecte durabile și sustenabile în domeniul sănătății și educației.

Articole externe

Scopul proiectului

Scopul proiectului "Cancerul nu discriminează" este de a oferi o șansă la o viață sănătoasă unui număr de 300 pacienți fără venituri și asigurări de sănătate prin accesul la programe de screening ce au ca scop prevenția cancerului de sân și de prostată. 

 

Cui donez?

Fundația CMU-Regina Maria și-a început activitatea cu gândul la cei mai puțin norocoși dintre noi. Asfel a luat ființă prima Policlinică Socială din țară, Policlinica Socială Baba Novac, care acordă de 6 ani servicii medicale integrate gratuite persoanelor, fără venituri și asigurări medicale. 

Acești pacienți sunt mulți bolnavi cronici, au familii cu mulți copii și sărace, sunt persoane fără calificări profesionale, mulți ajunși la o vârstă care nu le dă mari șanse de angajare sau cu calificări care nu mai sunt căutate.

Dintre ei am ales 300 de persoane pe criterii de sex, vârstă, stil de viață, istoric medical și predispoziție către astfel de patologii. Poveștile pacienților noștri le poți afla aici.

De ce să donez?

Te întrebi cum poți salva o viață dacă nu ești doctor?

Devino suporter al echipei medicale de voluntari și angajați permanenți ai Fundației Policlinici Sociale Regina Maria și împreună puteți contribui la detectarea în faze timpurii a tumorilor maligne a pacienților sociali. Și nu numai viața pacientei/pacienului în sine, ci a întregii familii care o/îl înconjoară.

 

2102 vizualizări

ONG - Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria

Fundatia noastra este o organizatie neguvernamentala dedicata asistentei medicale integrate pentru persoanele fara venit si fara asigurare medicala si pentru persoanele cu venituri mici din Bucuresti, prin intermediul Policlinicilor Sociale. Ajutam si ingrijim persoanele aflate in nevoie prin proiecte sustenabile si durabile in domeniile sanatatii si educatiei.

 

Fundatia a fost infiintata de Dr. Wargha Enayati impreuna cu sotia sa, Mitra Enayati in anul 2010. Daruirea, entuziasmul si spiritualitatea Reginei Maria au inspirat fondatorii sa creeze proiecte care sa contribuie la imbunatatirea calitatii vietii a cat mai multor pacienti si copii ce provin din medii defavorizate.

 

De peste 9 ani oferim servicii medicale de calitate in mod neconditionat si sansa la o viata decenta celor mai putin norocosi decat noi, alaturi de sansa la un viitor mai bun pentru copii prin educatia oferita in centrele noastre educationale.

Adresă:

Str Garlei, nr. 88, sector 1, Bucuresti

Telefon: 0737441003
Contact: Cristiana Mateoiu