Sanatate

Cancerul nu discrimineaza

Perioada: 05.12.2016 - 01.03.2017 Activ în Bucuresti
400,00 Lei
Sumă target: 37800 Lei
Donează

Descriere

La fiecare 3 minute, in lume, o femeie este diagnosticata cu cancer la san, 30 % din formele de cancer aparute la femei sunt reprezentate de cancerul mamar. Potrivit datelor Asociatiei Romane de Oncologie, aproximativ 10% dintre pacientele noi sunt diagnosticate in faza incipienta. Cancerul la san reprezinta cea mai frecventa forma de cancer intalnita la femei, cu o incidenta in Romania de peste 6000 de cazuri noi in fiecare an. Cand boala este depistata in faza incipienta, cancerul de san are 94 % sanse de vindecare.

Fundația “Policlinici Sociale Regina Maria” a fost înfiinţată în anul 2010 din dorința de a sprijini persoanele defavorizate prin programe și proiecte durabile și sustenabile în domeniul sănătății și educației.

Articole externe

Scopul proiectului

Scopul proiectului "Cancerul nu discriminează" este de a oferi o șansă la o viață sănătoasă unui număr de 300 pacienți fără venituri și asigurări de sănătate prin accesul la programe de screening ce au ca scop prevenția cancerului de sân și de prostată. 

 

Cui donez?

Fundația CMU-Regina Maria și-a început activitatea cu gândul la cei mai puțin norocoși dintre noi. Asfel a luat ființă prima Policlinică Socială din țară, Policlinica Socială Baba Novac, care acordă de 6 ani servicii medicale integrate gratuite persoanelor, fără venituri și asigurări medicale. 

Acești pacienți sunt mulți bolnavi cronici, au familii cu mulți copii și sărace, sunt persoane fără calificări profesionale, mulți ajunși la o vârstă care nu le dă mari șanse de angajare sau cu calificări care nu mai sunt căutate.

Dintre ei am ales 300 de persoane pe criterii de sex, vârstă, stil de viață, istoric medical și predispoziție către astfel de patologii. Poveștile pacienților noștri le poți afla aici.

De ce să donez?

Te întrebi cum poți salva o viață dacă nu ești doctor?

Devino suporter al echipei medicale de voluntari și angajați permanenți ai Fundației Policlinici Sociale Regina Maria și împreună puteți contribui la detectarea în faze timpurii a tumorilor maligne a pacienților sociali. Și nu numai viața pacientei/pacienului în sine, ci a întregii familii care o/îl înconjoară.

 

1256 vizualizări

ONG - Fundatia Regina Maria

Fundatia Policlinici Sociale Regina Maria a fost infiintata in iunie 2010 de catre Dr. Wargha Enayati si sotia sa, Mitra, cu scopul de a contribui la imbunatatirea calitatii vietii categoriilor defavorizate in domeniile sanatatii, educatiei si social.

 

Proiectele Fundatiei Regina Maria:

1. Policlinica Sociala Baba Novac - asistenta medicala gratuita persoanelor care nu au venituri si nu beneficiaza de asigurari de sanatate prin CNAS;

2. Policlinica Sociala Sala Palatului - asistenta medicala acordata persoanelor cu venituri mici si medii;

3. Doua proiecte centrate pe educatie pentru copii cu varste intre 7-11 ani, provenind din familii fara posibilitati materiale: Afterschool Clinceni si Centrul Educational Baneasa

Adresă:

Str. Garlei nr. 39A, Sector 1, Bucuresti

Telefon: 0755935588
Contact: Emilia Radu