Sanatate

Caravana BebeBunVenit

Perioada: 25.02.2021 - 30.11.2021 Activ în Calarasi
700,00 Lei
Sumă target: 69600 Lei
Donează

Descriere

În România, 3 mame își îngroapă bebelușul în fiecare zi. Principalii factori care contribuie la această statistică sumbră sunt sărăcia și lipsa accesului la educație. Caravana BebeBunVenit, parte din Sistemul Național de Sprijin pentru Mame BebeBunVenit, lansat în anul 2020 de Asociația La Primul Bebe, acționează concret pentru reducerea mortalității infantile din România prin proiecții educative pentru mame (material video creat cu ajutorul a 3 medici pediatri, a 2 medici neonatologi și o moașă și consultant în alăptare) și prin oferirea de pachete cu haine de iarnă și produse de igienă pentru mamele și bebelușii din zonele defavorizate.

În anul 2021 Caravana BebeBunVenit va ajunge în județul Călărași. Caravana este organizată local în parteneriat cu Crucea Roșie Călărași.

Articole externe

Scopul proiectului

Caravana contribuie în mod direct la reducerea mortalității infantile din Călărași prin proiecții video educative, materiale informaționale distribuite fiecărei participante și prin oferirea de pachete cu haine de iarnă și produse de igienă pentru mame și bebelușii acestora. Viața a peste 1000 de persoane va fi influențată în bine.

Cui donez?

Beneficiarii direcți sunt 240 de mame, bebelușii lor și familia acestora. Femei gravide sau care au născut recent, fără venituri sau cu venituri foarte mici, fără acces la educație, multe dintre ele nu au absolvit nici măcar liceul, adesea fără acces la tehnologie și la surse de informare adecvate situațiilor pe care le întâmpină privind sănătatea bebelușilor lor.

Până la finalul anului, proiectul va impacta aproximativ 1000 de oameni din 11 comune: familia extinsă și întreaga comunitate din care aparțin mamele, prin exemplul acestora. De asemenea, medicii de familie sau pediatrii de la urgențe nu se vor mai confrunta cu atât de multe cazuri grave.

De ce să donez?

Județul Călărași se află în Top 3 Mortalitate Infantilă din Uniunea Europeană, iar acest lucru se datorează, în principal, educației precare și a lipsei unor surse de venit care să acopere măcar nevoile de bază (hrană, haine, locuință adecvată etc). Caravana BebeBunVenit acționează concret pentru reducerea mortalității infantile din județul Călărași.

1599 vizualizări

ONG - ASOCIATIA LA PRIMUL BEBE

LaPrimulBebe sprijină informațional și emoțional gravidele și mamele din România, în primul an după naștere. Acest sprijin este oferit în comunitățile online, prin campaniile umanitare și prin Sistemul Național de Sprijin pentru Mame BebeBunVenit.

Asociația LaPrimulBebe este singura comunitate din România premiată de Facebook USA și numită una dintre cele mai de impact 100 de comunități online din lume, primind Bursa Facebook Community Leadership Program 2018.

Cu peste 180.000 membri, activăm în 29 de județe din România.

De două ori pe an, părinții comunității LaPrimulBebe își unesc forțele și se implică în campaniile umanitare organizate de asociație sub forma celor mai spectaculoase licitații online. Până în prezent am strâns peste 2.000.000 de Euro, bani cu care a fost cumpărată aparatură esențială pentru maternități, au fost renovate secții de pediatrie și neonatologie din țară.

Am organizat 266 de evenimente de educație parentală, cu peste 38.000 de părinți prezenți în sălile noastre.

Adresă:

Adresa de corespondenţă: One Herastrau Park, zagazului 21, SC A et 2 ap 6 sector 1, București

Telefon: 0735777982
Contact: speranta velicu