Sanatate

Ce faceti cu spitalele noastre - Harta implicarii autoritatilor locale in sanatatea comunitatilor

Perioada: 12.11.2015 - 12.11.2016 Activ la nivel național
10,00 Lei
Sumă target: 40000 Lei
Donează

Descriere

Proiectul va readuce in atentia opiniei publice subiectul investitiilor locale in sanatate, prin verificarea de catre cetateni a modului in care bugetul local este cheltuit, folosind legea 544/2001 si prin elaborarea unei platforme online de monitorizare a investitiilor autoritatilor locale in sanatate si a unui clasament al celor mai interesate/dezinteresate primarii de sanatatea comunitatii lor.

Articole externe

Scopul proiectului

Proiectul are ca scop imbunatatirea conditiilor medicale publice in comunitatile locale, prin cresterea implicarii comunitatii in definirea si stabilirea prioritatilor de finantare si dezvoltare din sistemul de sanatate la nivel local.

Cui donez?

Beneficiarii directi sunt sunt pacientii (actuali sau viitori) din Romania, organizatile de pacienti, comunitatile locale formale si informale cu interes in sistemul public de sanatate si jurnalisti locali si nationali.
Indirect, beneficiarii sunt comunitatile locale, intrucat investitiile in sistemul medical local vor imbunatati considerabil vietile locuitorilor si vor oferi confortul psihic legat de eficienta sistemului medical la nevoie.
Un alt grup tinta este reprezentat de cadrele medicale care, in urma presiunii create, vor putea beneficia de mai mult suport din partea autoritatilor locale, iar pe termen mediu si lung, mai multe cadre medicale vor dori sa profeseze in mediul rural sau în orase mici.

De ce să donez?

De 3 ani, peste 60% din spitalele romanesti au intrat sub jurisdictia autoritatilor locale (246 de spitale), descentralizarea oferindu-le posibilitatea de a imbunatati conditiile si de atrage personal medical in localitate. Desi acest lucru ar trebui sa fie o oportunitate, in prezent nu exista nicio centralizare a investitiilor facute de autoritati in spitalele din subordine si în resursele umane cu pregatire medicala.

1383 vizualizări

ONG - Asociatia MedAlert

Singurul think-tank specializat in domeniul sanitar din Romania, MedAlert este o initiativa rezultata din combinatia dintre activisti si jurnalisti, care isi propun sa provoace schimbari durabile in societatea romaneasca.

MedAlert isi propune:

• realizarea si publicarea de materiale jurnalistice, campanii de promovare si constientizare, organizarea de evenimente publice, schimburi de experienta nationale si internationale;
• advocacy pentru accesul la servicii sociale si medicale de calitate;
• promovarea si intretinerea colaborarii in plan informational cu alte fundatii si asociatii cu obiect de activitate asemanator; 
• constituirea unor platforme online de initiativa civica;
• realizarea unor investitii/programe concrete de asistenta sociala, morala si materiala pentru membrii societatii civile in folosul comunitatii;

Adresă:

Str. Paleologu nr. 3, apt. 1, București, sector 2, România

Telefon: 0750000000
Contact: Simona
Website: www.medalert.ro