Educație

Centru de suport educational pentru copii

Perioada: 27.02.2020 - 26.02.2025 Activ în Ilfov
280,00 Lei
Sumă target: 574848 Lei
Donează

Descriere

COD ROȘU: EDUCAȚIE

Abandonul educațional în România rurală a crescut la 28% în 2019. De 3 ori mai mare decât media UE.

Proiect prioritar 2020-2024, marca Asociația POT SĂ AJUT

Centru de zi de tip afterschool dedicat copiilor care provin din medii vulnerabile sau celor cu dizabilități, unde riscul de abandon școlar este crescut.

Punem accent pe viitorul copiilor, prin educație: două mese pe zi, ajutor la teme, cursuri de limba engleză și informatică, educație extra-curiculară prin workshop-uri de dezvoltare personală, evenimente de socializare și reintegrare (ex. serbarea zilei de naștere, excursii la teatru, zoo, etc.), consiliere psihologică pentru copii și părinți.

Beneficiari: 20 copii
Locație: sat Țegheș, comuna Domnești

Scopul proiectului

574.848 Lei - pentru susținerea pe o perioadă de un an a 20 copilași cu dizabilități și care provin din medii vulnerabile care au nevoie de sprijin pentru a nu abandona școala.

Cui donez?

Prin acest proiect, Asociația POT SĂ AJUT vă propune să le arătăm împreună copiilor cu dizabilități și celor care provin din medii defavorizate o lume pe care au văzut-o doar la televizor. Pe termen lung, ne dorim să-i învățăm să se ajute singuri, să studieze, să se dezvolte, să-și urmeze pasiunile și să-și asigure singuri un viitor. Implicarea în activitățile din acest proiect ii va face să-și lărgească orizonturile, să descopere pasiuni noi, să devină mai deschiși, mai creativi, mai increzători.

Spune și tu: POT SĂ AJUT!

 

De ce să donez?

Peste jumătate dintre copiii români trăiesc sub spectrul sărăciei, unii chiar in sărăcie extremă și riscă să rămână în această situație toată viața, fapt care nu le va permite să se dezvolte și nu le va acorda nicio șansă în viață. România ratează șansa a sute de mii de copii, pentru că între sărăcie și lipsa de educație este un adevărat cerc vicios. 

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
2983 vizualizări

ONG - ASOCIATIA POT SA AJUT

Asociația POT SĂ AJUT este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, care are ca scop:

 ✓ promovarea activităților menite să crească incluziunea socială a persoanelor care fie provin din medii defavorizate, fie suferă de boli care le îngreunează traiul

 ✓ organizarea și desfașurarea activităților care contribuie la prevenția abandonului școlar, cu accent pe educație și dezvoltare intelectuală, explorarea creativității, socializare și timp liber

 ✓ susținerea activităților care promovează școlile de meserii, prin  pregătirea, formarea și dezvoltarea profesională, calificarea sau recalificarea, atestarea profesională

 ✓ consiliere și sprijin pentru familii defavorizate

 ✓ promovarea mișcării și protejării mediului înconjurător

Adresă:

STR.CORALULUI NR.3 BL.2 ET.4 AP.48

BRAGADIRU

ILFOV

Telefon: 0728119977
Contact: Gabriela Stoian
Website: potsaajut.ro