Social

Centrul Comunitar Ferentari

Perioada: 04.12.2017 - 31.12.2018 Activ în Bucuresti
2070,00 Lei
Sumă target: 20000 Lei
Donează

Descriere

Centrul Comunitar Ferentari va reprezenta singurul punct de ajutor pentru persoanele afectate de sărăcie extremă, adulți și copii, din cartierul Ferentari. Proiectul va contribui la dezvoltarea unui centru comunitar în cadrul căruia activitatea principală va fi aceea de a furnizare servicii medico-sociale pentru locuitorii cartierului, în special pentru cei mai vulnerabili dintre aceștia. Grupul țintă al proiectului este format din 1500 beneficiari direcți care vor avea acces la servicii de asistență socială (acompaniere pentru obținerea actelor de identitate, asigurării medicale), facilitarea accesului la servicii medicale de specialitate (inclusiv internari), consiliere socială, asistență medicală primară (evaluare, diagnosticare și tratament) și sesiuni de educație pentru sănătate.

Articole externe

Scopul proiectului

Dezvoltarea unui program de servicii integrate și sustenabile destinate persoanelor care se confruntă cu sărăcie extremă și alte vulnerabilități asociate. Pe termen lung ne propunem să contribuim la îmbunătățirea calității vieții acestor persoane care vor beneficia de servicii socio-medicale pentru facilitarea procesului de (re)integrare.

Cui donez?

Proiectul se adresează persoanelor care trăiesc în zonele defavorizate ale cartierului bucureșten Ferentari și împrejurimi care se confruntă cu sărăcie extremă și alte vulnerabilități asociate (locuire precară, lipsă acte identitate/ asigurare medicală, risc ridicat de infectare cu HIV/ hepatite/ TBC, acces limitat la servicii educaționale, medicale, sociale, stigmatizare și discriminare, consum de droguri. Număr estimat beneficiari direcți: 1500 persoane. Număr estimat beneficiari indirecți: 4000 persoane

De ce să donez?

Aprox. 30% din populația din Ferentari locuiește în zona de ghetto, 80% nu au asigurare de sănătate. Lipsa actelor de identitate este des întâlnită la persoanele afectate de sărăcie, bolnave, cele fără un loc de muncă/educație, copiii străzii, consumatorii de droguri sau persoanele fără adăpost, cea ce accentuează inegalitatea socială (sărăcie extremă, locuire precară, slaba organizare a serviciilor socio-medicale).

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
montierrobert montier:
Numele meu este Robert MONTIER; Investitor privat în Franța. Proiectul dvs. mi-a atras atenția asupra site-ului bursabinelui.ro și aș dori să am mai multe informații. Puteți să-mi spuneți mai multe despre dvs. și suma forfetară pe care o căutați? Aici este adresa mea de email: montierrobert@outlook.fr
13 ianuarie 2018 15:21:41
2759 vizualizări

ONG - CARUSEL

Asociatia Carusel isi propune crearea unui mediu social care sa promoveze si sa apere drepturile omului.

 

Programele noastre principale sunt menite sa reduca riscurile asociate consumului de droguri (consiliere, schimb de seringi, prevenirea supradozelor, indrumare si insotire catre servicii medicale si sociale) si riscurile asociate practicarii sexului comercial/prostitutiei (prevenire HIV si alte infectii cu transmitere sexuala, distributie de prezervative, consiliere, documentarea cazurilor de incalcare a drepturilor omului).

 

Toate activitatile desfasurate de Carusel se bazeaza pe evidente stiintifice si sunt in conformitate cu legislatia nationala si recomandarile internationale.

Adresă: Str. Lirei 10, Sector 2, 021422, Bucuresti, Romania
Telefon: 031 425 78 97
Contact: Marian Ursan
Website: www.carusel.org