Educație

Centrul WONDER

Perioada: 15.06.2020 - 30.06.2022 Activ în Bucuresti
200,00 Lei
Sumă target: 10000 Lei
Donează

Descriere

Centrul WONDER are drept scop imbunatatirea situatiei copiilor cu cerinte educationale speciale (CES), cu impact pozitiv asupra integrarii sociale si includerii si mentinerii lor in invatamantul de masa.

“Centrul” va oferi servicii de evaluare complexa pentru copiii cu CES astfel incat parintii vor putea solicita serviciile si terapiile potrivite pentru copiii lor.

Copiii cu vor beneficia de servicii intr-o maniera integrata care sa completeze serviciile oferite de alte institutii (scoala, servicii sociale): evaluare complexa,terapii specifice, activitati de suport, sprijin pentru parinti.

Va fi incurajator pentru parinti sa gaseasca toate aceste servicii gratuite intr-o singura locatie.

Scopul proiectului

Centrul WONDER are drept scop includerea si mentinerea in educatie a copiilor cu cerinte educationale speciale, cu impact pozitiv asupra integrarii lor sociale si profesionale. Copiii vor beneficia de terapii specifice (logoterapie, psihoterapie, activitati motrice, stimulare cognitiva, artterapie, ludoterapie), activitati de educatie nonformala.

Cui donez?

Infiintata in 1996, Asociatia "FDP – Protagonisti in educatie" are ca misiune promovarea demnitatii umane a celor mai dezavantajate persoane din comunitatile noastre, pornind de la experientele fiecareia si implicandu-le ca adevarati protagonisti ai vietii lor. Prioritatile organizatiei vizeaza prevenirea abandonului scolar, reducerea riscului de excluziune pentru familii provenite din medii dezavantajate si facilitarea accesului la servicii medicale si de sanatate.

De ce să donez?

#EchipaFDP te invita sa te alaturi acestui proiect in care un numar de 45 de copii cu CES vor beneficia de servicii de sprijin, terapii specifice, educatie nonformala si isi vor imbunatati abilitatile de integrare scolara si sociala.

Valorificarea potentialului fiecarui copil, cresterea stimei de sine, optimizarea comportamentelor emotionale si sociale ale copiilor sunt cateva dintre rezultatele asteptate.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
3050 vizualizări

ONG - ASOCIATIA FDP PROTAGONISTI IN EDUCATIE

Din 1996, FDP - Protagonişti în educaţie a implementat programe pentru a promova binele comun sprijinind cele mai vulnerabile grupuri sociale: copii abandonaţi, copii şi tineri care trăiesc cu HIV, persoane de etnie romă, persoane cu dizabilităţi, şomeri.

Rolul nostru a fost şi este acela de a genera schimbare prin implicare proactivă în comunitate. În prezent, luptăm pentru a schimba viaţa a peste 300 ce provin din familii foarte sărace. Suntem o organizaţie activă de peste 20 ani şi considerăm că este foarte important modul în care privim şi suntem priviţi. În viziunea FDP, fiecare persoană, in orice situaţie, îşi poate valorifica talentele cu care a fost înzestrată.

Metoda de lucru FDP are în vedere o abordare pozitivă, persoana fiind în centrul tuturor acțiunilor, iar valoarea ei nu este definită de circumstanțele vieții. 

Asadar, am decis să stăm printre oameni şi cu oameni, cu o dorinţă mai mare de a confirma şansa binelui şi deci, a unei construcţii utile.

Adresă:

strada Albeşti, nr.14, sector 2

Telefon: 0766 46 0936
Contact: Mirela Simionov