Mediu

Centrul de vizitare Oltenia de sub Munte

Perioada: 01.06.2011 - 31.10.2017 Activ în Vâlcea
40005,00 Lei
Sumă target: 800000 Lei
Donează

Descriere

Centrul de vizitare al Olteniei de sub Munte, va fi un nucleu de coordonare al ecoturismului zonei, al promovarii valorilor naturale, in special al celor doua arii naturale protjate in a caror admnistrare suntem implicati (Parcul National Buila-Vanturarita si Rezeratia Naturala a Trovatilor), al promovarii si valorificarii obiceiurilor si ocupatiilor traditionale, un centru de educatie ecologica si o platforma a dezvoltarii durabile a zonei.

Va fi o cladire publica deschisa oricui, construita cu metode, tehnici si materiale locale traditionale, dar moderna si functionala, promotoare a energiei si tehnicilor verzi.

Exista deja terenul, au fost facute studiile tehnice si cel de prefezabilitate.

 

De ce să donez?

Pentru a sprijini realizarea acest centru multifunctional in folosul naturii, comunitatilor locale, copiilor, vizitatorilor. Pentru a ajuta la dezvoltarea ecoturimului unei zone cu foarte mare potential. Pentru a fi implicati intr-un proiect de succes, promotor al valorilor naturale, al celor cultural-istorice, al istoriei si viitorului in maniera durabila.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Florin Stoican:
Cristian Lascu - senior editor National Geographic România (2):
Nu se poate obţine victoria, nu se poate face remiză, nu se poate abandona partida! Așa că partida lor continuă cu crearea Centrului de vizitare al Olteniei de sub Munte: un proiect ambițios și inovator, ce poartă marca seriozității, competenței și determinării de care acești visători realiști au dat mereu dovadă.
Eu am donat pentru că am încredere în ei.Susțin acest proiect cu toată tăria!
joi, 15 ianuarie 2015 11:46:13
Florin Stoican:
Cristian Lascu - senior editor National Geographic România (1):
Mie îmi place să spun despre voluntarii Asociației Kogayon că merită premiul Nobel pentru protecția mediului în România.
Acum mai bine de 10 ani când i-am cunoscut, erau un grup de studenți care au reușit să înființeze Parcul Național Buila-Vânturarița. Și sunt în continuare singurul ONG din țară partener la administrarea unui parc național.
Lupta pentru salvarea naturii decurge după principiul jocului de şah al lui Murphy:
joi, 15 ianuarie 2015 11:44:59
Florin Stoican:
Dinu Mititeanu - veteran iubitor de munte (3):
Îmi amintește de acea campanie națională "dați un leu pentru Ateneu", care a dus la strângerea fondurilor uriașe necesare ca între 1886 și 1888 să fie ridicat acest Lacaș Național al Culturii!
Așa că dragi iubitori ai naturii, ai muntelui, al etosului popular,
haideți să-i ajutăm pe acești entuziaști!Dinu Mititeanu
joi, 15 ianuarie 2015 11:42:42
Florin Stoican:
Dinu Mititeanu - veteran iubitor de munte (2):
Le admir determinarea, continuitatea, pasiunea depuse pt. acest munte mic, dar atât de frumos.
Ideea de a construi Centrul de vizitare al Olteniei de sub Munte
mi s-a părut prea curajoasă, dificil de realizat. Dar felul în care au
gândit-o, în care militează a atrage un număr cât mai mare de
iubitori ai naturii, mă fac optimist.
joi, 15 ianuarie 2015 11:40:27
Florin Stoican:
Dinu Mititeanu - veteran iubitor de munte (1):
Am fost și sunt impresionat de tenacitatea cu care voluntarii din Asociația Kogayon acționează pt. protecția mediului în general și în special a P.N. Buila-Vânturarița.
Parc înființat la inițiativa lor și în prezent singurul administrat în parteneriat de un ONG de mediu.
Le-am urmărit activitatea, am participat la reabilitarea Refugiului din Pisc, la realizarea unor trasee tematice, le cunosc ideile, intențiile, durerile, dezamăgirile, speranțele.
joi, 15 ianuarie 2015 11:36:00
Florin Stoican:
Ne susțin zeci de voluntari iubitori de natură, membri ai comunității locale, dar și personalități care ne onoreză și de dau încredere în reușită, precum:
- Cristian Lascu - senior editor national Geographic Romania
- Dinu Mititeanu - Om de munte cu o experiență uriașă și mare aplecare spre îndrumat tinerii în tainele muntelui
joi, 15 ianuarie 2015 11:21:47
Florin Stoican:
După ce am înființat Parcul Național Buila-Vânturarița, am avut zeci de proiecte și sute de acțiuni pt. conservarea naturii, educarea copiilor și adulților pentru mediu, promovarea patrimoniului natural și cultural local, dezvoltare prin ecoturism a zonei Oltenia de sub Munte, acum dorim să facem aici cel mai frumos centru de vizitare din partea aceasta a lumii, proiect despre care noi credem cu tărie că poate schimba în bine fața și viitorul unei întregi regiuni.
joi, 15 ianuarie 2015 11:18:43
5786 vizualizări

ONG - Asociatia Kogayon

Asociatia Kogayon este organizatie de protectie a mediului, formata 100% din voluntari.

Asociatia a infiintat si administreaza ca partener Parcul National Buila-Vanturarita si este custodele Rezervatiei Naturale Muzeul Trovantilor Costesti.

Am realizat peste 20 proiecte vizand infrastructura turistica, educatia ecologica, informarea si constientizarea vizitatorilor si comunitatilor locale, promovarea, monitorizarea si cercetarea zone.

In 2008 am reusit printr-o campanie sa oprim initiativa legislativa a politicienilor care doreau vanatorea in parcurile nationale.

Adresă: 247115 Costesti nr. 343, jud. Valcea
Telefon: 0723071648
Contact: Florin Stoican
Website: www.kogayon.ro