Social

Climb Again - Drepturi egale pentru copiii si tinerii nevazatori

Perioada: 05.11.2017 - 19.02.2018 Activ în Bucuresti
50,00 Lei
Sumă target: 20000 Lei
Donează

Descriere

600 de copii nevazatori si-au imbunatatit in ultimii trei ani calitatea vietii facand ceva aparent imposibil pentru ei: ESCALADA.

Da, escalada. Da, copii care nu vad se catara pe pereti mai inalti decat un bloc cu zece etaje – si o fac suficient de bine incat sa castige si medalii la concursuri internationale de paraclimbing.

De trei ani (2014 – 2017) Climb Again schimba fundamental viata copiilor si tinerilor nevazatori cu care lucreaza – si ii ajuta sa se integreze in societate, fie ca vorbim de a se gandi sa se angajeze, fie ca incep sa mearga singuri cu bastonul (ceva de neimaginat pentru ei – in special din jena, nu atat din cauza infrastructurii cum am putea crede).

Dupa trei ani – vrem sa putem ajuta 2.000 de tineri si copii anual (fata de capacitatea de 200 anual pe care o avem acum).

Scopul proiectului

Singurul mod in care putem creste numarul de copii si tineri sustinuti de la 200 pe an, la 2.000 pe an, este sa deschidem primul Centru de Escaladă din Europa dedicat copiilor și tinerilor cu nevoi speciale, raspunzand astfel sutelor de cereri pe care le primim lunar si nu le putem onora din lipsa spatiului.

Cui donez?

Sunt 100.000 nevazatori in Romania, marea majoritate din ei fiind marginalizati sau auto-marginalizati – stau in casa, nu muncesc (avem cel mai mare somaj din Europa intre nevazatori – 90%), nu merg neinsotiti pe strada cu baston (parte din lipsa infrastructura si parte din lipsa de incredere de sine – “cum sa ma vada oamenii cu baston?”).

De ce să donez?

Copiii si tinerii cu deficiente de vedere din Romania traiesc intr-un mediu marginalizat, cu perspective foarte mici de a avea o viata normala.
In ultimiii trei ani – copiii si tinerii care au facut terapie cu Climb Again s-au transformat complet. Au devenit modele pentru colegii lor, au castigat medalii la campionate internationale de paraclimbing, au inceput sa mearga singuri prin Bucuresti cu metroul si autobuzul.

159 vizualizări

ONG - Climb Again

600 de copii cu deficienţe şi-au îmbunătăţit în ultimii trei ani calitatea vieţii făcând ceva aparent imposibil pentru ei: ESCALADA.

Da, escalada. Da, copii care nu văd se caţără pe pereţi mai înalţi decât un bloc cu zece etaje – şi o fac suficient de bine încât să câştige şi medalii la concursuri internaţionale de paraclimbing.

De trei ani (2014 – 2017) Climb Again schimbă fundamental viaţa copiilor si tinerilor nevăzători cu care lucrează – şi îi ajută să se integreze în societate, fie că vorbim de a se gândi să se angajeze, fie că încep să mearga singuri cu bastonul (ceva de neimaginat pentru ei – în special din jenă, nu atat din cauza infrastructurii cum am putea crede).

Adresă:

Strada Cap. Eftimie Z. Croitoru, nr. 2A, bl. 309, sc. 2,
ap. 15, sector 6, București, România

Telefon: 0765162865
Contact: Claudiu Miu