Educație

Clubul de lectura pentru copii

Perioada: 08.06.2020 - 15.08.2020 Activ la nivel național
0 Lei
Sumă target: 4500 Lei
Donează

Descriere

În România analfabetismul funcțional în rândul copiilor depășește 42%, ceea ce înseamnă că aceștia pot citi un text, dar nu îi înțeleg sensul, nu îl pot reda și, implicit, nu reușesc să acumuleze nicio informație. În continuare vă prezentem propunearea noastră de diminuare a acestui fenomen, în comunitațile rurale.

Vom face întâlniri online (și față în față atunci când contextul va fi favorabil), la fiecare 2 săptămâni, în cadrul cărora vom discuta câte o poveste / carte pe care copiii o vor primi și o vor citi înainte de întâlnire. Cărțile sunt adaptate vârstei și nivelului lor de înțelegere, vor face parte din afara programei școlare.

Întâlnirile vor fi susținute de către membrii echipei noastre, cu formare în domeniile cultural și socio-psihologic.

Scopul proiectului

Scopul proiectului îl reprezintă creșterea interesului pentru citit, înțelegerea textului și capacitatea de a-l reda ulterior, îmbogățirea vocabularului, asimilarea de informații noi; totodată copiii își vor lărgi orizonturile, vor învăța să descopere lucruri noi, să-și exprime și argumenteze propriile idei și să gândească ”outside the box”.

Cui donez?

Proiectul se adresează unui număr de 30 de copii cu vârsta de 12-13 ani, din mediul rural. Toți copiii provin din familii modeste, cu venituri reduse. Situația școlară a acestora nu primează în selectarea copiilor, astfel că îi vom încuraja și îi vom sprijini pe pe cei care au rezultate mai slabe să participe activ, să citească, să își crească stima de sine, încrederea și apoi să își exprime ideile.

De ce să donez?

Te rugăm să donezi și să ni te alături în acest proiect inovativ în care ne propunem să îi ajutăm pe copii să gândească „outside the box”. Asta pentru că ei ne vor reprezenta peste câțiva ani și ne dorim să avem în preajma tineri educați, cultivați, care să aducă o schimabre în bine acestei societăți.

Toate donațiile vor fi folosite exclusiv pentru cumpărarea cărților care vor fi donate celor 30 de copii.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
854 vizualizări

ONG - Asociatia We All Matter

Asociația We All Matter este o asociație umanitară care își propune să vină în completarea sprijinului oferit populației defavorizate de către instituțiile de stat și private. Scopul principal al asociației este acela de a susține familiile aflate în situații sociale precare, pentru ca acestea să își îmbunătățească starea psiho-socială. Îndeplinirea scopului se va realiza prin dezvoltarea, promovarea și furnizarea de servicii psihologice, sociale, culturale și educaționale. 

Astfel, se urmărește crearea unei stabilități din punct de vedere social prin autonomizarea adulților în raport cu ajutoarele pe care le primesc din partea altor instituții. Acest fapt ar avea un impact pozitiv atât asupra îmbunătățirii relațiilor intrafamiliale, cât și asupra dezvoltării emoționale și cognitive optime a copilului.

Obiectivul principal al Asociației constă în oferirea de servicii multidisciplinare gratuite, concretizată în: servicii psihologice, servicii sociale si servicii culturale.

 

 

 

Adresă:

Prelulgirea Ferentari nr. 115, Sector 5, Bucuresti

Telefon: 0742362402
Contact: Larisa Budeanu