Social

Comunitate pentru comunitate

Perioada: 05.12.2016 - 28.02.2017 Activ în Covasna
530,00 Lei
Sumă target: 13500 Lei
Donează

Descriere

Asociatia Caritas Asistenta Sociala a infiintat la Ojdula, in colaborare cu autoritatile locale, un Centru de zi socio-educational care vine in sprijinul copiilor si parinților provenind din zona marginalizata a comunei.

 Scopul Centrului este imbunatatirea rezultatelor școlare, combaterea abandonului scolar, dezvoltarea competențelor cognitive si abilităților copiilor dar si o mai buna integrare a acestora in comunitate. 

Centrul s-a infiintat in urma unei activitati de coaching comunitar și instituțional in comuna Ojdula, in cadrul careia au fost evaluate nevoile, problemele și resursele comunității defavorizate. In final s-a elaborat un plan de nevoi comunitare cu implicarea membrilor comunității defavorizate, latura educationala fiind una principala.

Scopul proiectului

Proiectul vizeaza asigurarea, prin renovare si dotare, a unei cladiri adecvate pentru Centrul de zi socio-educational al comunei Ojdula.

Cui donez?

Beneficiarii  centrului sunt 24 copii din clasele primare I-IV, care provin din mediu rural, din familii defavorizate, cu o situație socio-economică precară.  Avand in vedere ca singura sursa de venit a familiilor lor este munca in strainatate, acesti copii raman in urma cu materiile scolare. Pentru a preveni abandonul scolar si pentru a imbunatati rezultatele scolare acesti copii participa la un program socio-educational care vizeaza dezvoltarea  deprinderilor și abilităților necesare absolvirii cu succes al învățământului de ciclu primar, corepetarea, dezvoltarea unei colaborări armonioase cu familiile lor.

 

De ce să donez?

Momentan comuna nu detine un spatiu adecvat functionarii centrului si pana la gasirea unei solutii centrul functioneaza in cladirea scolii locale, dupa terminarea orelor, oferind o gama de activitati restransa doar la pregatirea temelor. 

 

 

1600 vizualizări

ONG - Asociatia Caritas Asistenta Sociala - Filiala Organizatiei Caritas Alba Iulia

Asociația Caritas Asistență Socială este un furnizor de servicii sociale acreditat. Organizația își desfășoară activitatea în șase județe: Alba, Mureș, Harghita, Covasna, Cluj, Hunedoara). Programele noastre vizează grupurile vulnerabile. Mai multe informații se găsesc pe site-ul actualizat al Organizației: http://www.caritas-ab.ro/ro/

Adresă:

P-ta Trandafirilor nr. 61, Tg. Mures, jud. Mures

Telefon: 0737844567
Contact: Szabó Klára Réka