Partener de implementare

Închis

Cultura

DOINA SUFLET ROMANESC - Festivalul Cantecului si Jocului Popular

Asociatia DOINA SUFLET ROMANESC

Suma target

50 RON

6.000 RON

1 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Aflat la prima sa editie, acest festival este o modalitate de transmitere si pastrare a tezaurului nostru folcloric in randul elevilor din ciclul gimnazial si liceal din partea de sud a Romaniei. Dorim sa invatam elevii sa aprecieze frumusetea portului popular si a cantecului romanesc.   OBIECTIVE SPECIFICE: 1. Promovarea cantecului si dansului popular, a frumusetei artei populare romanesti; 2. Dobandirea sentimentului de dragoste si respect pentru traditiile si folclorul romanesc; 3. Consolidarea colaborarii dintre scoala, familie si comunitate, in scopul orientarii si aprecierii valorilor traditionale.   La finalul acestui proiect, participantii vor promova folclorul romanesc, prin respectarea, practicarea si transmiterea acestuia.

Detalii proiect

Aria de acoperire

București

Perioada donații

15.03.2015 - 15.12.2015

Scopul proiectului

De a stimula interesul copiilor si tinerilor pentru traditiile culturale autentice, valorificand comorile cantecului si portului popular romanesc. Timp de o zi, 200 copii si tineri, cu varste intre 12 si 18 ani, isi vor evalua si promova talentul artistic intr-un festival-concurs, prezentand 2 melodii din folclorul romanesc sau 2 dansuri populare.

Beneficiarii proiectului

Copiilor si tinerilor care doresc să probeze talentul artistic, cu varste intre 12 si 18 ani, care pot prezenta in festivalul - concurs 2 melodii din folclorul românesc sau 2 suite de dansuri populare. Un rol important il vor avea menbrii Ansamblului DOINA SUFLET ROMANESC, 20 copii si tineri proveniti din familiile Comunei Valeni / Dambovita, descoperiti de asociatia noastra care se ocupa de pregatirea lor vocala. Acestia au castigat Premiul I la Festivalul Dobroge Mandra Gradina 2013 si Premiul special SVISTOV in 2014, Bulgaria. Voci cu care ne mandrim sunt: Roxana Bulac, Luminita Iordache, Silvia Bratucu, Cristina Prunoiu. Coordonatorul proiectului / director al festivalului are o vasta experienta, implementand numeroase activitati socio-culturale de succes in anii anteriori.

De ce să donez?

Cu o donatie de minim 5 lei, oricine poate face un copil sau tanar fericit. Pentru copiii si tinerii talentati concursurile reprezinta o experienta buna, iar premiile ii ajuta sa devina cunoscuti. Cand cantecul lor ajunge la public, deja se simt castigatori. Nu premiul e important, ci aplauzele spectatorilor, o Diploma si un mic Trofeu. Pentru ca traditia acestui neam frumos si bun sa dainuiasca, bucura un copil – DONEAZA ACUM !

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.
  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest

    cod de embed

    și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Asociatia DOINA SUFLET ROMANESC

Doina este intretesuta cu inima si sufletul romanilor.   Cantecul in general este parte componenta din noi romanii, de aceea asociatia noastra, atunci cand a pornit la drum si-a luat numele de "Doina Suflet Romanesc" . Tot atunci si-a propus sa depuna efortul de a descoperi pe cei care pot doini mai bine si mai frumos si sa-i prezinte tuturor celor interesati. Asociatia, aduce in fata dumneavoastra tot ce inseamna traditie populara romaneasca adevarata, fie prin expozitii de obiecte de arta mestesugareasca, fie prin fotografii si instantanee surprinse cu multi ani in urma.   Scopul Asociatiei este integrarea culturii traditionale romanesti la nivel european si internaţional, afirmarea unei entitati spirituale nationale in contextul universal si totodata, descoperirea si promovarea tinerelor talente cu si fara dizabilitati, in vederea obtinerii performantei si afirmarii acestora in muzica traditionala folclorica, la nivel national si international.