Mediu

DVB la VeloCity

Perioada: 02.04.2015 - 02.06.2015 Activ la nivel național
4590,00 Lei
Sumă target: 8450 Lei
Donează

Descriere

Drumuri Verzi in Bucuresti (DVB) este un proiect pentru identificarea, implementarea si realizarea primei retele de drumuri dedicate pietonilor (inclusiv persoanelor cu dizabilitati) si biciclistilor. Spatiul pietonal va fi separat de pistele pentru biciclete. Indicatorii de realizare a acestor drumuri au fost descrisi intr-un document ce a fost depus la registratura Primariei Municipiului Bucuresti.
Voluntarii implicati au gasit si au oferit solutii pentru realizare a 33 km de Drumuri Verzi In Bucuresti, insuficinte pentru constituirea retelei. Demersurile OPTAR pentru implementarea proiectului in Bucuresti vor continua in perioada urmatoare. Site-ul proiectului: www.drumuriverzi.ro

Scopul proiectului

Organizatorii conferintei VeloCity au selectat proiectul DVB pentru a fi inclus in Programul Conferintei ca model de buna practica. Insa OPTAR nu poate finanta aceasta deplasare. UPDATE ! Expobike va finanta cazarea echipei la Nantes ! (am scazut suma necesara cazarii)

Cui donez?

Primarul Sorin Oprescu a afirmat ca vazut o parte dintre solutiile DVB si i-au placut si le va implementa.
Inregistrare: http://youtu.be/-6DFUQgsPaw
Dl. Ion Dedu, director in Primaria Capitalei, a afirmat ca doreste sa colaboreze cu OPTAR pentru realizare infrastructurii pentru biciclete.
Marian Ivan, presedintele OPTAR, este expert infrastructura pentru biciclete al Planului de Mobilitate Urbana Durabila Bucuresti-Ilfov, fiind responsabil de dezvoltarea strategiei de incurajare a mersului cu bicicleta.

De ce să donez?

- ofera posibilitatea initiatorilor de a se confrunta cu opiniile expertilor din toata lumea, validand solutiile propuse.
- ofera vizibilitate pe plan national, devenind un model de buna practica, si pe plan european, fiind un atu in obtinerea de fonduri europene
- avem acces la cele mai noi informatii de la cei mai buni experti.

14575 vizualizări

ONG - OPTAR - Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania

OPTAR (Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România) este o asociaţie care susţine dezvoltarea mobilităţii urbane prin oferirea de alternative viabile de deplasare pentru cetăţeni, indiferent cum aleg să se deplaseze: pe jos, cu bicicleta, cu transportul public sau cu autoturismul.

 

www.ghidulbiciclistului.ro

www.drumuriverzi.ro

www.rutavelo.ro

www.optar.ro

Adresă: Bd Ion Manolescu 123, sector 6, Bucuresti
Telefon: 0763708338
Contact: Marian Ivan
Website: www.optar.ro