Sanatate

Da, si eu pot, interiorul Carpatilor pe bicicleta

Perioada: 04.12.2017 - 31.12.2018 Activ la nivel național
4107,00 Lei
Sumă target: 30000 Lei
Donează

Descriere

“Da și Eu Pot”, un proiect initiat de doi oameni obisnuiti, Gabriela-Elena și Cristian Airinei, din credinta ca viata oamenilor din Romania se poate schimba, atat timp cat lupti pentru cauza in care crezi. In Romania sunt 3,500 de copii cu diabet. In 2017 am reusit sa ajutam 10 familii cu senzori de monitorizare continua a glicemiei. Ne dorim sa marim acest numar, dar mai ales militam pentru importanta practicarii sportului de catre persoanele cu diabet tip 1. Gabriela a dovedit ca se poate, in cadrul turului Romaniei a pedalat 30 zile, 2,600 km ea insasi fiind o persoana cu diabet tip 1. Din dorinta de a incuraja cat mai multi copii, dar si adulti sa faca miscare continuam prin exemplu personal. Da, si eu pot nu se opreste!

Articole externe

Scopul proiectului

In Romania sunt 3,500 de copii cu diabet. In 2017 am reusit sa ajutam 10 familii cu senzori de monitorizare continua a glicemiei. Ne dorim sa marim acest numar, dar mai ales militam pentru importanta practicarii sportului de catre persoanele cu diabet tip 1. Prin donatiile Dvs incercam ca in acest an sa achizitionam alte kituri de monitorizare.

Cui donez?

Proiectului Da, si eu pot. Acest proiect demarat in 2017, a vizitat 21 judete prin Turul Romaniei pe bicicleta, a indemnat prin exemplul personal oferit de Gabriela, copii, tinerii si persoanele cu diabet tip 1 sa faca miscare si a ajutat 10 familii sa aiba nopti linistite prin folosirea unor senzori de monitorizare a glicemiei. Tricourile albastre au fost vazute timp de o luna, pedaland prin soare, vand si ploi, perioada in care am strans fonduri pentru a ajuta copiii cu diabet tip 1 din Romania, am vorbit cu autoritatile locale despre probleme celor cu diabet, am ascultat parintii cu copii cu diabet. Bucuria lor ne-a determinat sa nu punem frana si sa continuam.

De ce să donez?

Pentru a mari numarul de familii ajutate in 2017, am decis sa continuam si in 2018. Folosirea zilnica a senzorului scade durata, frecventa si severitatea hipoglicemiilor. Studiile arata ca circa 70% dintre copii sufera cel putin un episod hipoglicemic pe perioada noptii, durata acestuia putand atinge 50 minute. Monitorizarea continua a glicemiei ofera o sansa de 3 ori mai mare decat glucometrul de a decela hipoglicemiile nocturne.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
7568 vizualizări

ONG - Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune s-a înfiinţat din dorinţa de a oferi suport persoanelor şi familiilor celor afectaţi de aceste boli.

Adresă:

Str Ionita Cegan, nr 3, bl P27, ap 1, sector 5, Bucuresti

Telefon: 0737902953
Contact: Lapadatu Rozalina
Website: www.apaa.ro