Educație

Da-ti pasiunea mai departe

Perioada: 01.07.2014 - 01.07.2015 Activ în Bucuresti
2665,00 Lei
Sumă target: 25000 Lei
Donează

Descriere

150 de tineri voluntari sustin saptamanal cursuri interactive pentru 300 de copii institutionalizati si din medii defavorizate, in functie de domeniile care ii pasioneaza si de nevoile copiilor (de la matematica si engleza, la dans si cinematografie).


Voluntarii urmaresc imbunatatirea performantelor scolare si dezvoltarea armonioasa a copiilor, pentru a facilita integrarea lor in societate. Voluntarii folosesc metode non-formale de predare (jocuri de echipa, de rol) si pun accent pe transmiterea de valori pentru o viata sanatoasa - ii invata sa se respecte si sa se sustina unii pe altii.


Prin incurajari constante si activitati atractive, copiii descopera placerea de a invata, au satisfactia reusitei si sunt motivati sa continue studiile.

Articole externe

Scopul proiectului

Scopul proiectului este de a motiva copiii institutionalizati sa isi continue educatia si sa nu se intoarca in strada, descoperind invatarea cu placere, prin joc, alaturi de tineri voluntari care sa le devina copiilor modele de urmat. Proiectul urmareste Imbunatatirea performantelor scolare si dezvoltarea abilitatilor de relationare.

Cui donez?

Beneficiarii directi sunt copiii institutionalizati si din medii defavorizate, inscrisi in sistemul de protectie a copilului in sectoarele 1, 2, 3 si 6. Cei 300 de copii au intre 4 si 16 ani si provin din 12 centre sociale, 9 apartamente de tip familial si sistemul de asisteta maternala. Copiii urmeaza scoli normale, dar au mari lacune in invatare si sunt deseori marginalizati de colegi. Prin orele interactive, copiii isi imbunatatesc performantele scolare, devin mai interesati de educatie si mai motivati sa invete, capata incredere in ei si invata sa comunice si sa relationeze, intrand in contact cu tineri cale le devin modele. Beneficiarii indirecti sunt voluntarii, care devin mai responsabili, altruisti, optimisti, capata incredere in ei si sunt rasplatiti prin imbratisarile copiilor.

De ce să donez?

Pentru copiii institutionalizati educatia este singura sansa. Fiecare 30 de lei ajuta un copil sa se bucure de cursuri interactive o luna inteaga. Pentru a face orele antrenante si atractive, voluntarii au nevoie de materiale educationale: caiete, fise de lucru si caiete speciale. Folosim cu responsabilitate fondurile si antrenam copiii in 2-3 cursuri saptamanale pregatite cu mare seriozitate: plan de lectie, obiective, rezultate. 

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
462 vizualizări

ONG - Asociatia Lindenfeld - Ajungem Mari

Programul educational Ajungem Mari este adresat copiilor institutionalizati si din medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat si orientare profesionala, workshop-uri, ateliere creative si activitati socio-recreative, programul isi propune sa reduca trauma institutionalizarii, a abandonului si separarii de familie, sa le dea copiilor incredere in ei si sa le formeze abilitati pentru a deveni adulti responsabili si independenti.

 

Programul Ajungem Mari este implementat de Asociatia Lindenfeld, organizatie non-guvernamentala ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societatii.

 

Toate proiectele Ajungem Mari pun accent pe dezvoltarea personala a copiilor, in special cresterea increderii in sine si formarea abilitatilor de comunicare si lucru in echipa.

Adresă: Strada Henri Coanda Nr.15, Sector 1, Bucuresti
Telefon: 0753192263
Contact: Iarina Stefanescu