Educație

Da-ti pasiunea mai departe 2017

Perioada: 05.12.2016 - 30.09.2017 Activ în
4951,00 Lei
Sumă target: 32000 Lei
Donează

Descriere

Voluntarii Ajungem MARI isi doresc sa continue sa ii sprijine pe cei 2000 de copii institutionalizati si din medii defavorizate din Bucuresti si 25 de judete, prin vizite saptamanale in centre si iesiri educative si recreative prin care copiii descopera lumea din jur. Voluntarii organizeaza cat mai multe iesiri si sustin saptamanal sedinte interactive de pregatire scolara si ateliere creative prin metode non-formale. Cei peste 1000 de voluntari din fiecare modul urmaresc imbunatatirea performantelor scolare si dezvoltarea abilitatilor practice si de comunicare ale copiilor, pentru a facilita integrarea lor in comunitate. Prin incurajari constante si activitati atractive copiii descopera placerea de a invata, au satisfactia reusitei si sunt motivati sa faca alegeri corecte.

Scopul proiectului

Propectul isi propune sa sustina copiii si tinerii institutionalizati si din medii defavorizate sa ajunga MARI, oameni responsabili si independenti, dezvoltandu-si abilitati, motivandu-i sa-si continue educatia prin invatare interactiva si iesiri educative alaturi de voluntari prieteni si modele de urmat.

Cui donez?

Beneficiarii bucuriei sunt 2000 de copii si tineri institutionalizati si din medii defavorizate, inscrisi in sistemul de protectie a copilului in Bucuresti si alte 25 de judete. Ei au intre 4 si 19 ani si provin din structuri de tip rezidential sau frecventeaza centre de zi. Copiii urmeaza scoli normale sau speciale sau sunt inscrisi la programe de „A doua sansa”, dar au mari lacune in invatare si sunt deseori marginalizati de colegi si foarte vulnerabili, cazand prada foarte usor tentatiilor si pericolelor. Prin sedintele interactive copiii isi imbunatatesc performantele scolare, devin mai interesati de educatie si mai motivati sa invete, capata incredere in ei si invata sa comunice si sa relationeze, intrand in contact cu voluntari care le devin modele.

De ce să donez?

Pentru copiii institutionalizati educatia este singura sansa. Pentru a face sedintele si workshop-urile antrenante si atractive, voluntarii au nevoie de materiale educationale: caiete, fise de lucru si materiale speciale. Pentru a-i ajuta sa descopere lumea, voluntarii ii scot pe copii din centre in iesiri si excursii educative. Folosim cu responsabilitate fondurile si antrenam copiii in 1-4 activitati saptamanale.

4928 vizualizări

ONG - Asociatia Lindenfeld - Ajungem Mari

Programul educational Ajungem Mari este adresat copiilor institutionalizati si din medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat si orientare profesionala, workshop-uri, ateliere creative si activitati socio-recreative, programul isi propune sa reduca trauma institutionalizarii, a abandonului si separarii de familie, sa le dea copiilor incredere in ei si sa le formeze abilitati pentru a deveni adulti responsabili si independenti.

 

Programul Ajungem Mari este implementat de Asociatia Lindenfeld, organizatie non-guvernamentala ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societatii.

 

Toate proiectele Ajungem Mari pun accent pe dezvoltarea personala a copiilor si tinerilor, in special cresterea increderii in sine si formarea abilitatilor de comunicare si lucru in echipa.

Adresă:

Strada Henri Coanda Nr.15, Sector 1, Bucuresti

Telefon: 0753192263
Contact: Iarina Stefanescu