Educație

De la pitici la voinici

Perioada: 05.12.2016 - 30.04.2017 Activ în Timis
2208,00 Lei
Sumă target: 5000 Lei
Donează

Descriere

Voluntarii Ajungem MARI Timis isi doresc sa transforme 4 centre de zi si de plasament din Timisoara, unde is desfasoara activitatiile, in  locuri prietenoase si pline de veselie pentru copii. Acestia si-au propus sa doteze centrele cu materiale educationale care sa faca invatarea mult mai atractiva pentru copii – table magnetica, fise reutilizabile, jocuri educative si de societate etc. 

Scopul proiectului

Dotarea centrelor cu materiale educationale si distractive astfel ca toti cei 130 de copii sa aiba ocazia prin metode non formale de invatare sa experimenteze lucruri noi si sa invete sa socializeze cu persoane din afara centrelor

Cui donez?

Beneficiarii sunt cei 130 de copii cu varste intre 3 si 18 ani de la cele 4 centre (private, de zi si de plasament), copii care provin din familii defavorizate sau sunt institutionalizati si primesc zilnic sprijin la centru sau locuiesc acolo. Majoritatea copiiilor urmeaza scoli normale, sau scoli speciale pentru cei mai talentati dintre ei, dar mereu exista lacune in invatare iar din acest motiv sunt de cele mai multe ori marginalizati. Prin pauzele de la invatatul traditional, pe care le petrecem incercand sa facem alte activitati interactive, copiii devin mult mai intresati de educatie si sunt mult mai comunicativi atat cu voluntarii cat si ei intre ei.

De ce să donez?

Pentru a aduce mai multa culoare in vietile copiilor din familii defavorizate si a transforma intr-o mare bucurie fiecare vizita a copiiilor la centrele de zi si a face sederea mai placuta a celor care locuiesc in centrele de plasament. 

2118 vizualizări

ONG - Asociatia Lindenfeld - Ajungem Mari

Programul educational Ajungem Mari este adresat copiilor institutionalizati si din medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat si orientare profesionala, workshop-uri, ateliere creative si activitati socio-recreative, programul isi propune sa reduca trauma institutionalizarii, a abandonului si separarii de familie, sa le dea copiilor incredere in ei si sa le formeze abilitati pentru a deveni adulti responsabili si independenti.

 

Programul Ajungem Mari este implementat de Asociatia Lindenfeld, organizatie non-guvernamentala ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societatii.

 

Toate proiectele Ajungem Mari pun accent pe dezvoltarea personala a copiilor si tinerilor, in special cresterea increderii in sine si formarea abilitatilor de comunicare si lucru in echipa.

Adresă:

Strada Henri Coanda Nr.15, Sector 1, Bucuresti

Telefon: 0753192263
Contact: Iarina Stefanescu