Educație

Educatia dincolo de scoala

Perioada: 15.06.2021 - 31.12.2021 Activ în Ilfov
100,00 Lei
Sumă target: 21000 Lei
Donează

Descriere

Centrul Educational Corbeanca a fost deschis in luna martie 2021 pentru a veni in preintampinarea abandonului scolar. In Corbeanca sunt inscrisi cca. 600 de copii la scoala comunala. Conform statisticilor, aprox. 200 (1/3) dintre acesti copii provin din familii defavorizate si au nevoie de educatie remediala si sprijin constant. Ideea de Centru Educational a aparut cand aceasta situatie grava a fost adusa in atentia Fundatiei de catre unii dintre localnici iar primaria a pus un spatiu adecvat la dispozitie.

 

Centrul Educational primeste zilnic 20 de copii care prezinta risc major de abandon scolar. Nevoia este insa mai mare si ne dorim ca cel putin 60 de copii sa devina beneficiari ai Centrului.

 

Cu 350 de lei pe luna, un copil primeste o bursa educationala si o masa calda in fiecare zi.

Articole externe

Scopul proiectului

Proiectul are drept scop prevenirea abandonului scolar, ultima faza a insuccesului scolar. In cadrul Centrului Educational, 20 pana la 60 de copii vor beneficia de educatie remediala, de ajutor la teme, de o masa calda zilnic, isi dezvolta calitatile si vor recupera din minusurile cauzate de scoala online si vor avea speranta la un viitor diferit.

Cui donez?

Beneficiarii actuali sunt 20 de copii care provin din familii foarte sarace, dintr-un sat situat la periferia Bucurestiului, unde exista o mare discrepanta din punctul de vedere al situatiei sociale intre locuitori.

 

In majoritatea cazurilor, copiii locuiesc in conditii insalubre, nu beneficiaza de alimentatie adecvata, nu au ajutor la teme, parintii fiind lipsiti la randul lor de educatie. Desi sunt inscrisi la scoala din sat, absenteismul scolar in randul lor este mare, cauzele fiind multiple (au grija de fratii mai mici, parintii nu inteleg rolul pe care il are educatia), iar riscul de abandon scolar este major.

 

Copiii se afla in diferite etape ale invatarii: unii dintre ei (cu varste intre 9-11 ani) nu cunosc nici macar alfabetul, au nevoie de suport permanent din partea voluntarilor.

De ce să donez?

Pentru ca sta in puterea fiecaruia dintre noi sa schimbam vieti. Copiii sunt cei mai vulnerabili membrii ai unei comunitati. Cand propriile familii nu au resursele necesare pentru a-i creste, pentru a-i educa, comunitatea extinsa joaca un rol foarte important. Educatia trebuie privita ca o investitie, nu ca o cheltuiala de catre toti membrii unei comunitati. Fara educatie, copiii din familii defavorizate nu au nicio sansa la un viitor mai bun.

1039 vizualizări

ONG - Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria

Fundatia noastra este o organizatie neguvernamentala dedicata asistentei medicale integrate pentru persoanele fara venit si fara asigurare medicala si pentru persoanele cu venituri mici din Bucuresti, prin intermediul Policlinicilor Sociale. Ajutam si ingrijim persoanele aflate in nevoie prin proiecte sustenabile si durabile in domeniile sanatatii si educatiei.

 

Fundatia a fost infiintata de Dr. Wargha Enayati impreuna cu sotia sa, Mitra Enayati in anul 2010. Daruirea, entuziasmul si spiritualitatea Reginei Maria au inspirat fondatorii sa creeze proiecte care sa contribuie la imbunatatirea calitatii vietii a cat mai multor pacienti si copii ce provin din medii defavorizate.

 

De peste 9 ani oferim servicii medicale de calitate in mod neconditionat si sansa la o viata decenta celor mai putin norocosi decat noi, alaturi de sansa la un viitor mai bun pentru copii prin educatia oferita in centrele noastre educationale.

Adresă:

Str Garlei, nr. 88, sector 1, Bucuresti

Telefon: 0737441003
Contact: Cristiana Mateoiu