Social

Educatia invinge saracia

Perioada: 29.11.2017 - 01.12.2018 Activ în Bucuresti
1735,00 Lei
Sumă target: 4000 Lei
Donează

Descriere

Proiectul isi propune sustinerea copiilor proveniti din familii dezvantajate, dar si din mediul institutional, cu rezultate bune la invatatura, care isi doresc sa evolueze din punct de vedere educational si sa-si valorifice inclinatiile si talentul. Sunt numerosi copii in scoli si in comunitate, care traiesc in conditii foarte grele, totusi nu abandoneaza scoala si se straduiesc sa tina pasul cu colegii lor, chiar sa aiba rezultate mai bune, sa-si urmeze visele. Pe de alta parte, printre copiii institutionalizati sunt multi care inteleg ca, poate, singura lor sansa de a -si depasi conditia, este invatamantul. Proiectul isi propune un program educational complex, de sustinere a 50 de copii din familii sarace si din centre, care se lupta din greu pentru a reusi.

Scopul proiectului

Scopul proiectului este sustinerea educationala a 50 de copii cu rezultate bune la invatatura, din familii sarace si din centre de plasament si familiale. Acesti copii au nevoie de oferirea unei sanse in plus in ceea ce priveste evolutia lor scolara, pentru ca pornesc din start cu un deficit, legat de conditiile materiale si educationale.

Cui donez?

Donatiile vor fi folosite pentru sustinerea a 30 de copii din familii dezavantajate si a 20 de copii din centre de plasament. Copiii sunt recomandati de scoli din sectorul 1 si 6, in functie de doua criterii: situatia materiala dificila si dorinta de a invata sau de a-si valorifica o inclinatie/un talent. Dorim sa sustinem copiii cu rezultate bune, care nu au cele necesare in familie pentru a avea un traseu educational favorabil. Acestia vor participa la un program educational, vor fi indumati din punct de vedere scolar, vor fi inclusi in activitati care sa le stimuleze dezvoltarea capacitatii intelectuale. Vor fi sustinuti pentru a urma anumite cursuri si activitati conforme inclinatiilor si intereselor lor. Vor primi suport material si vor putea participa la activitati recompensative.

De ce să donez?

Doneaza pentru a sustine copii merituosi, care au nevoie de ajutorul tau, pentru a-si implini visele. Donand:

- oferi sansa acestor copii de a avea materialele educationale de care au nevoie in scoala si de a participa la un program educational

- le cresti posibilitatile materiale, diminuand riscul abandonului determinat de cauze materiale

- contribui la valorificarea talentelor lor, la inscrierea la cursuri, cercuri, activitati stimulative

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
1665 vizualizări

ONG - Asociatia Fluens

Asociatia Fluens este o organizatie bazata pe munca voluntara si dedicatie, in sprijinul celor mai vulnerabile categorii sociale:copii abandonati, batrani singuri, tineri care au nevoie de o indrumare, bolnavi, familii necajite. Scopul Asociatiei Fluens il constituie promovarea oportunitatilor sociale, educationale, culturale, de sanatate si mediu, atat in interes general, cat si in ceea ce priveste categoriile dezavantajate ale societatii. Asociatia Fluens isi desfasoara activitatea din anul 2012, in special in centre de plasament si camine de varstnici, dar si in sprijinul familiilor monoparentale si altor categorii dezavantajate. Asociatia este acreditata ca funizor de servicii sociale.

Adresă:

Str. Lucacesti, nr. 4, sector 6, Bucuresti

Telefon: 0721349689
Contact: Cristina Iuresi- Presedinte