Educație

Educatie financiara la nivelul invatamantului prescolar si primar

Perioada: 01.09.2015 - 17.02.2016 Activ la nivel național
1170,00 Lei
Sumă target: 20000 Lei
Donează

Descriere

Proiectul "Introducerea disciplinei optionale Educatie financiara la nivelul invatamantului primar" se deruleaza in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice si consta, in principal, in oferirea copiilor de invatamant prescolar si primar de manuale si caiete necesare desfasurarii orei de educatie financiara. Aceasta disciplina noua se incadreaza in standardele europene si se studiaza de catre totii copiii ai caror parinti opteaza pentru aceasta disciplina scolara.

Scopul proiectului

20.000 lei - oferirea unui numar de 20.000 manuale digitale pentru gradinitele si scolile de stat si particulare din tara care au optat pentru optionalul de educatie financiara

Cui donez?

Beneficiarii proiectului sunt prescolarii si scolarii de invatamant primar, dascalii, parintii, bunicii si, apoi, bancile. Ne dorim o generatie noua care nu numai sa consume (credit), ci sa aiba un mod de viata echilibrat, bazat pe economisire. Este generatia care va calatori si va face studii in strainatate, de aceea ei trebuie sa aiba notiuni financiare care se predau in toata UE. Bancile isi doresc si ele sa aiba viitori consumatori informati de produse bancare. In primii 2 ani de derulare ai proiectului s-au inscris peste 58.000 copii si dascali, iar in anul scolar viitor, 2015-2016, s-au inscris peste 54.000 copii si dascali din intreaga tara, adica peste 112.000 persoane.

In plus, beneficiarii proiectului pot fi si copiii de invatamant prescolar (4-6 ani) si primar (7-9 ani).

De ce să donez?

Pentru a le oferi copiilor cartile necesare studierii disciplinei optionale educatie financiara. Astfel, copiii vor intelege mai bine ce sunt banii si cum sunt acestia cheltuiţi, economisiţi, împrumutaţi, investiţi și donați, concomitent cu dobândirea unor abilităţi de gestionare a banilor. 

2333 vizualizări

ONG - Asociatia pentru promovarea performantei in educatie

Asociatia pentru Promovarea Performantei in Educatie isi propune sa sustina modernizarea, dezvoltarea si eficientizarea sistemului educational din Romania, la toate nivelele, in concordanta cu standardele Uniunii Europene si cu specificul societatii romanesti.  Ne dorim sa sustinem si sa promovam interesele copiilor si tinerilor din invatamantul preuniversitar in relatia cu Ministerul Educatiei Nationale, inspectoratele scolare, administratiile centrale si locale si nu numai!

Adresă: Bucuresti, B-dul Mircea Voda, nr 43, Bl. M32, Sc1, et 4, ap 15, sector 3.
Telefon: 0723987930
Contact: Ligia Golosoiu