Educație

Educatie prin SAH pentru copiii din mediul rural

Perioada: 01.07.2021 - 30.11.2021 Activ în Vaslui
0 Lei
Sumă target: 5000 Lei
Donează

Descriere

In mediul rural nu sunt evenimente sportive, nu exista Cluburi Sportive desi sunt multi copii care doresc sa invete si sa concureze de la egal la egal cu cei din mediul urban. Multi copii sunt defavorizati (familii in prag de saracie, familii monoparentale, copii luati in plasament). Dorim sa antrenam gratuit In comunele Dranceni si Stanilesti un numar de 50 copii defavorizati si sa organizam 2 competitii sportive in aceste sate pentru 200 copii. In acest sens sunt necesare mai multe materiale cum ar fi: seturi sah, ceasuri de sah, trening, cupe si medalii pentru premiere (pentru multi dintre ei va fi prima medalie castigata) pe care le vom distribui copiilor iar ei vor avea materialele necesare si se vor  deplasa la competitiile mai mari din zona.

Scopul proiectului

Vom aduce laolalta copii defavorizati din 2 comune, jud. Vaslui, cu copii din mediul urban, in competitii de sah prietenoase pentru incluziune sociala si solidaritate. Acesti copii vor participa la turnee de la egal la egal cu copii din orase si vor avea materiale necesare pentru a se dezvolta si pregati. Vom atrage 250 copii in 2 competitii.

Cui donez?

Clubul de Sah GAMBIT Husi isi defasoara activitatea in mediul rural a judetului Vaslui. Lucram in prezent cu un numar de 300 copii din care peste 200 din mediul rural. Antrenam gratuit acesti copii, ne deplasam cu ei la competitii in judetul Vaslui si alte judete; am reusit sa dotam cu laptop - desktop un numar de peste 80 copii din mediul rural in perioada de pandemie. De fiecare banut vor beneficia copiii implicati in proiect, copii defavorizati (luati in plasament, familii monoparentale, copii lasati in grija bunicilor de catre parintii plecati la munca in strainatate, copii din zone izolate etc.). Munca noastra este una de voluntariat si neremunerata. Ne dorim mai mult pentru acesti copii minunati si impreuna vom reusi cu siguranta. Va multumim.

De ce să donez?

In Romania anului 2021 inca exista saracie extrema; 74% dintre copiii vulnerabili traiesc în zonele rurale iar zona Vasluiului este si mai defavorizata; Copii nu au sansa participarii la activitati extrascolare. Nu au loc competitii sportive, sah se face doar in marile orase si cu taxe mari. Sahul este o sansa pentru copiii defavorizati de a vizita alte localitati si totodata o motivatie pentru a continua educatia scolara.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
342 vizualizări

ONG - Asociatia Clubul de Sah GAMBIT Husi

Clubul de șah GAMBIT Huși, judetul Vaslui, a luat ființă în anul 2016 la initiativa a cinci tineri din zona. In aceasta zona nu exista posibilitati pentru copii de a isi petrece timpul liber, de a face sport, performanta. In prezent avem zece antrenori si 250 de copii din municipiul Huși și din comunele limitrofe. Munca noastră nu este remunerată, este o activitate de voluntariat, cu cheltuieli minime dar rezultate frumoase. Șahul se practică doar în marile orașe si costa sume mari. În județul Vaslui posibilitățile financiare ale locuitorilor sunt reduse. Un procent de peste 70% din copiii noștri sunt din mediul rural din familii în prag de sărăcie, familii monoparentale, copii luați în plasament etc.. In sate nu există posibilități pentru a face sport, nu avem terenuri de sport sau biblioteci dar noi am demonstrat că se poate face performanță când pui suflet. Copiii au povești de viață triste, dar posedă inteligență, voință și ambiție. Singura conditie este obligativitatea cursurilor școlare. 

 

Adresă:

sat Rasesti, comuna Dranceni, judetul Vaslui

Telefon: 0767802543
Contact: Ursan Cornel Marius