Educație

Exceptionalii 2018

Perioada: 29.11.2017 - 31.05.2018 Activ la nivel național
55,00 Lei
Sumă target: 10000 Lei
Donează

Descriere

Excepționalii este un proiect Școala de Valori bazat pe educație non-formală, ajuns anul acesta la cea de-a patra ediție. Proiectul se adresează elevilor cu rezultate deosebite din România, care cred în puterea educației și își doresc să schimbe viitorul prin pasiunile lor. Credem că tinerii au puterea de a crea o societate  prosperă, prin inițiative gândite și implementate de ei în comunitățile locale. Sub îndrumarea specialiștilor, aceștia află cum să-și pună în practică ideile. Proiectul Excepționalii oferă, timp de 5 zile, contextul favorabil de dezvoltare al elevilor valoroși. Aceștia vor implementa propriile lor proiecte în comunitatea din care fac parte și să aducă un plus de valoare mediului  în care își desfășoară activitățile.

Articole externe

Scopul proiectului

Creăm un mediu de învățare și formare coordonat de antreprenori, specialiști în educație non-formală și reprezentanți din companii,destinat elevilor participanti.Anul acesta, Exceptionalii adună 60 de elevi într-o tabără de 5 zile care conţine ateliere, întâlniri cu profesionişti din diverse domenii, vizite la companiiși un program de step-up.

Cui donez?

Celor 60 de tineri cu vârste între 16-19 ani, care au dorința de a schimba comunitatea din care fac parte. Au spirit antreprenorial, sunt voluntari, activiști cu performanțe pe plan civic, olimpici cu rezultate academice sau tineri cu rezultate pe plan sportiv şi îşi doresc alături de oameni ca tine ca să facă proiecte care schimbă România. Generaţiile din anii trecuţi au organizat târguri de voluntariat, evenimente culturale, conferinţe pentru elevi, cluburi de învăţare, au format echipe care mai tarziu au pornit proiecte antreprenoriale sau care au ajutat sistemul educational formal sa se diversifice.

De ce să donez?

Tinerii au nevoie de suport pentru a face lucruri pe bune, în mâinile lor stă capacitatea de a schimba viitorul.Ceea ce le lipsește sunt experiența și resursele, iar Excepționalii vine în ajutorul învățământului formal, cu ateliere de project management, bugetare,atragere de resurse marketing, mentorat,open-days și un program de step-up în care elevii gândesc și implementează propriile proiecte, care în anii trecuți au atins 3752 de beneficiari.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
2211 vizualizări

ONG - Scoala de Valori

Scoala de Valori este o organizatie non-guvernamentala moderna a carei viziune este dezvoltarea prin educatie inovativa a unei societati bazate pe valori.

 

Scoala de Valori pune sub semnul intrebarii granitele educatiei traditionale pentru a pune la dispozitia indivizilor informatii valoroase, experiente de formare a caracterului, interactiune cu modele pozitive si expunere internationala. Scopul acestor experiente este acela de a creste responsabilitatea personala si controlul indivizilor asupra alegerilor de viata.
Adresă:

Str. Ion Nistor, Nr.2, Mezanin, Ap.1, Sector 3, Bucuresti

Telefon: 0743908338
Contact: Andreea Dinu