Educație

Exploram, ne bucuram si ne integram

Perioada: 05.12.2016 - 31.03.2017 Activ în Mures
2106,00 Lei
Sumă target: 7000 Lei
Donează

Descriere

Voluntarii Ajungem MARI Mures isi doresc sa le ofere celor 43 de copii institutionalizati cu dizabilitati de la CRCDN Mures bucuria de a invata intr-un mod interactiv si de a descoperi lumea din jur prin experiente grozave in afara centrului de plasament. Proiectul isi propune sa ii ajute pe copii sa se integreze mai usor in comunitate prin participarea la iesiri si excursii, dar si prin sedinte educative saptamanale prin metode non-formale in centru alaturi de voluntari care le devin copiilor prieteni si modele. Pentru acest copii orice contact cu lumea din afara centrului este foarte important si util, iar proiectul ii ajuta pe copii sa se integreze mai usor in societate, sa isi descopere si dezvolte abilitatile si sa se bucure de fiecare experienta.

Scopul proiectului

Scopul principal al proiectului este facilitarea integrarii celor 43 de copii cu dizabilitati institutionalizati la CRCND Mures prin organizarea de iesiri in afara centrului si a sedintelor saptamanale de lucru cu voluntarii – ateliere creative, workshop-uri si vizionari de filme si desene animate.

Cui donez?

Beneficiarii directi ai proiectului sunt 43 de copii cu dizabilitati institutionalizati la CRCDN Targu-Mures, copii care abia asteapta sa iasa din centrul de plasament si sa exploreze lumea. Copiii sunt foarte incantati de fiecare iesire si au mare nevoie de activitati prin care sa invete sa comunice si sa relationze mai bine. Voluntarii le sunt alaturi si ii incurajeaza permanent.

De ce să donez?

Donand veti ajuta putin cate putin la intrarea in normalitate si la integrarea copiilor cu dizabilitati in societate. Copiii se bucura enorm la fiecare activitate in centru si mai ales in afara centrului, iar fiecare contributie inseamna inca o experienta frumoasa pentru un copil care are mare nevoie de atentie, dragoste si activitati care sa ii aduca bucurie.

2610 vizualizări

ONG - Asociatia Lindenfeld - Ajungem Mari

Programul educational Ajungem Mari este adresat copiilor institutionalizati si din medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat si orientare profesionala, workshop-uri, ateliere creative si activitati socio-recreative, programul isi propune sa reduca trauma institutionalizarii, a abandonului si separarii de familie, sa le dea copiilor incredere in ei si sa le formeze abilitati pentru a deveni adulti responsabili si independenti.

 

Programul Ajungem Mari este implementat de Asociatia Lindenfeld, organizatie non-guvernamentala ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societatii.

 

Toate proiectele Ajungem Mari pun accent pe dezvoltarea personala a copiilor si tinerilor, in special cresterea increderii in sine si formarea abilitatilor de comunicare si lucru in echipa.

Adresă:

Strada Henri Coanda Nr.15, Sector 1, Bucuresti

Telefon: 0753192263
Contact: Iarina Stefanescu