Educație

Fii tu eroul unui copil... Ajuta-l sa mearga la scoala

Perioada: 02.09.2016 - 15.02.2017 Activ în Caras Severin
2843,00 Lei
Sumă target: 10000 Lei
Donează

Descriere

Asociatia Hermes Bucuresti deruleaza campania umanitara „Fii tu eroul unui copil... Ajuta-l sa mearga la școala!” 

Sprijinim elevii proveniti din familii nevoiase in judetele Teleorman, Vaslui si Caras- Severin pentru ca acesti copii sa-si poata continua activitatea scolara.

In perioada 1-3 decembrie 2016 am ajuns cu 150 de pachete la elevii din:

Scoala Gimnaziala Sarbenii de Jos, Judetul Teleorman

Scoala Generala Lacul Babei, Judetul Vaslui

Scoala Generala Gavanu, Judetul Vaslui

Scoala Gimnaziala Nr. 1 Bogdana, Judetul Vaslui

Scoala Gimnaziala Nr.1 Poienesti, Judetul Vaslui

Ne dorim sa ajungem si la cei 50 de elevi nevoiasi din Scoala Gimnaziala "Dr. I. Sarbu" Efimie Murgu, Judetul Caras-Severin cu pachete continand rechizite, haine si incalțaminte de iarna.

 

Articole externe

Scopul proiectului

Fiecare copil are dreptul sa stie sa scrie si sa citeasca! Fiecare copil are dreptul la educatie!

Asociatia Hermes Bucuresti lanseaza un apel pentru toti cei care cred in puterea educatiei. Oricare dintre noi poate fi eroul acestor copii nevoiasi sprijinindu-i pentru a preveni ruptura abandonului scolar: sa recladim puntea dintre COPII si SCOALA!

Cui donez?

Asociatia Hermes Bucuresti a fost infiintata in anul 2011 de un grup de persoane motivate de aceeasi dorinta de a sustine educatia copiilor nevoiasi si a-i sprijini sa mearga in continuare la scoala.

Campania umanitara „Fii tu eroul unui copil... Ajuta-l sa mearga la scoala!” a fost demarata pentru 200 de copii din judetele Teleorman, Vaslui si Caras Severin. Pana in prezent am reusit sa mergem la 150 dintre ei cu pachete continand rechizite, dulciuri, haine si incaltaminte.

Mai avem nevoie de ajutor pentru a putea merge si la cei 50 de elevi nevoiasi din Scoala Gimnaziala "Dr. I. Sarbu" Efimie Murgu, Judetul Caras-Severin cu pachete continand rechizite, haine si incaltaminte de iarna.

De ce să donez?

Din cauza situatiei materiale precare sau a mediului din care provin si a posibilitatilor extrem de limitate inclusiv de ordin practic (scoli aflate la kilometrii distanta de satul in care locuiesc, lipsa imbracamintii si a incaltamintei, a rechizitelor, a cartilor, etc.) copiii risca sa abandoneze scoala mult prea devreme. 

Un copil analfabet nu poate ajunge sa-si realizeze visurile. Sa-i ajutam sa mearga in continuare la scoala!

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
6208 vizualizări

ONG - Asociatia Hermes Bucuresti

Asociația Hermes București este o asociație non profit ce și-a propus dezvoltarea societății prin derularea unor acțiuni educative, umanitare și social-filantropice. 

Asociatia Hermes Bucuresti sprijina copiii cu o situatie materiala precara, pentru a le oferi posibilitatea de a beneficia de educatia scolara. Copiii de astazi reprezinta viitorul de maine, ei fiind cei care trebuie sa contribuie la dezvoltarea societatii noastre, la perpetuarea si crearea valorilor acesteia, la conservarea traditiilor. Dar cum ar putea un copil care este analfabet sa faca fata unor astfel de provocari? Ce fel de viata ar putea avea, cum s-ar integra in societate, cum ar putea sustine si dezvolta mediul in care traieste?

 Sistematic, cu mult drag si daruire incercam ca prin donatiile facute de cei care ne sustin, sa fim noi sansa de care au ei nevoie pentru a reusi. Le oferim astfel accesul la  educatie si implicit la un trai mai bun in viitor.

Adresă:

Str. Masina de Paine nr.41, bl. OD55, scara 1, ap.41, sector 2, Bucuresti

Telefon: 0723397493
Contact: Claudia Racovitan