Mediu

Florin si prietenii - voluntari in munti

Perioada: 23.12.2021 - 31.12.2022 Activ la nivel național
3895,00 Lei
Sumă target: 100000 Lei
Donează

Descriere

Programul “Florin și prietenii-voluntari în munți” al Asociației ÎN SLUJBA MUNTELUI este dedicat reconstrucției și întreținerii potecilor turistice din Carpați.

Între lunile aprilie și noiembrie voluntarii asociației curăță potecile de vegetația invazivă sau doborâturi, (re)vopsesc semnele de marcaj, refac terasamentul potecilor, instalează stâlpi, borne și săgeți de orientare, refac podețe, balustrade, asigurări cu lanț, repară refugii turistice.

 

Scopul proiectului

100000 lei pentru refacerea a 400 de kilometri de potecă în Munții Făgărașului și Munții Cindrel între aprilie și noiembrie 2022.

Vor fi refăcute poteci pe creasta Munților Făgăraș, pe potecile de acces din nord în zonele cabanelor Podragu, Bâlea, Negoiu și Barcaciu  precum și creasta Munților Cindrel și poteci de acces spre aceasta. 

Cui donez?

Beneficiarii programului sunt turiștii care fac drumeții pe potecile de munte ale județului Sibiu. Potențialul turistic uriaș al județului va fi mai bine pus în valoare prin asigurarea condițiilor optime de călătorie în Munții Făgărașului și în Munții Cindrel. Riscurile de rătăcire și accidente se reduc simțitor atunci când potecile sunt amenajate și în zonele expuse sunt luate măsuri de siguranță.

Impactul refacerii potecilor va fi resimțit de mii de turiști care frecventează aceste trasee, în special în perioada de vară.

De ce să donez?

Refacerea marcajelor la cel mai înalt standard de calitate sporește nivelul de securitate al turiștilor, face mai prietenoasă experiența drumețiilor la munte și asigură, astfel, un flux sporit de călători care vor beneficia de mișcare în aer liber, de acces mai ușor către splendorile muntelui și, totodată, crează premisele dezvoltării mai rapide a zonelor turistice, a comunităților locale tranzitate.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
1690 vizualizări

ONG - Asociatia IN SLUJBA MUNTELUI

Asociația ÎN SLUJBA MUNTELUI s-a născut pentru că în Munții Carpați avem nevoie urgentă de: 

- gestionarea coerentă a sistemului de poteci montane, refugii, cabane;

- modificări/îmbunătățiri la legislația conexă turismului montan;

- modificări/îmbunătățiri la strategia de dezvoltare a turismului în România;

- racordarea României la sistemul de poteci europene de lungă distanță pentru turism pedestru;

- creșterea gradului de coeziune și conlucrare între organizațiile neguvernamentale active în zona montană;

- educație. 

Toate acțiunile ÎN SLUJBA MUNTELUI sunt dedicate scopului major, acela de a stimula sănătatea prin mișcare, de a promova și de a păstra patrimoniul natural al Munților Carpați, de a contribui la educarea tinerelor generații în spiritul respectului și admirației pentru valorile pe care natura ni le pune la dispoziție.

Adresă:

Mun. Bucuresti, Sectorul 6, Str. Valea Ialomitei nr. 2A, bl. 417D, sc. D, et.4, ap. 147, camera nr. 2.

 

Telefon: 0726397613
Contact: Fratu Florin