Florin si prietenii - voluntari in munti
Perioada: 01.01.2023 - 31.12.2023 Activ la nivel naționalDescriere
Programul “Florin și prietenii-voluntari în munți” al Asociației ÎN SLUJBA MUNTELUI este dedicat reconstrucției și întreținerii potecilor turistice din Carpați.
Între lunile aprilie și noiembrie voluntarii asociației curăță potecile de vegetația invazivă sau doborâturi, (re)vopsesc semnele de marcaj, refac terasamentul potecilor, instalează stâlpi, borne și săgeți de orientare, refac podețe, balustrade, asigurări cu lanț, repară refugii turistice.
Scopul proiectului
100000 lei pentru refacerea a 600 de kilometri de potecă în Munții Făgărașului, Muntii Lotrului, Muntii Bucegi, Masivul Leaota, Masivul Cozia și Munții Cindrel între aprilie și noiembrie 2023.
Cui donez?
Beneficiarii programului sunt turiștii care fac drumeții pe potecile de munte ale catorva masive muntoase din Carpati. Potențialul turistic uriaș al zonei montane va fi mai bine pus în valoare prin asigurarea condițiilor optime de călătorie în Munții Făgărașului, Lotru, Leaota, Bucegi, Cozia și în Munții Cindrel. Riscurile de rătăcire și accidente se reduc simțitor atunci când potecile sunt amenajate și în zonele expuse sunt luate măsuri de siguranță.
Impactul refacerii potecilor va fi resimțit de mii de turiști care frecventează aceste trasee, în special în perioada de vară.
De ce să donez?
Refacerea marcajelor la cel mai înalt standard de calitate sporește nivelul de securitate al turiștilor, face mai prietenoasă experiența drumețiilor la munte și asigură, astfel, un flux sporit de călători care vor beneficia de mișcare în aer liber, de acces mai ușor către splendorile muntelui și, totodată, crează premisele dezvoltării mai rapide a zonelor turistice, a comunităților locale tranzitate.
Comentarii
ONG - Asociatia IN SLUJBA MUNTELUI
Asociația ÎN SLUJBA MUNTELUI s-a născut pentru că în Munții Carpați avem nevoie urgentă de:
- gestionarea coerentă a sistemului de poteci montane, refugii, cabane;
- modificări/îmbunătățiri la legislația conexă turismului montan;
- modificări/îmbunătățiri la strategia de dezvoltare a turismului în România;
- racordarea României la sistemul de poteci europene de lungă distanță pentru turism pedestru;
- creșterea gradului de coeziune și conlucrare între organizațiile neguvernamentale active în zona montană;
- educație.
Toate acțiunile ÎN SLUJBA MUNTELUI sunt dedicate scopului major, acela de a stimula sănătatea prin mișcare, de a promova și de a păstra patrimoniul natural al Munților Carpați, de a contribui la educarea tinerelor generații în spiritul respectului și admirației pentru valorile pe care natura ni le pune la dispoziție.
Mun. Bucuresti, Sectorul 6, Str. Valea Ialomitei nr. 2A, bl. 417D, sc. D, et.4, ap. 147, camera nr. 2.