Educație

Fondul pentru Democratie FpD

Perioada: 01.03.2017 - 31.12.2018 Activ în Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita Nasaud Botosani Braila Brasov Bucuresti Buzau Calarasi Caras Severin Cluj Constanta Covasna Dâmbovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Vâlcea Vaslui Vrancea
75,00 Lei
Sumă target: 140000 Lei
Donează

Descriere

În România vine și pleacă o „epidemie” care se extinde, mai ales iarna, la sute de mii de români. Vorbim de civismul cronic. Epidemia aceasta a dat startul Fondului pentru Democrație, un proiect care s-a născut din mișcările de stradă din iarna lui 2017.

Este primul fond civic din România care își propune să fie o punte între cetățenii care sunt dispuși să susțină inițiativele civice și acele proiecte importante pentru societate care au nevoie de suport financiar.

Oamenii donează și, esențial, implicarea lor nu se termină aici. Au un cuvânt important de spus în alegerea câștigătorilor votând, împreună cu un board de experți cu vastă experiență în zona civică, proiectele propuse de organizații, grupuri civice sau jurnaliști.

De aici și motto-ul nostru: De la cetățeni, putere!

Articole externe

Scopul proiectului

FpD crează un mecanism practic de implicare civică care este la îndemâna oricui. Români cu joburi și puțin timp se implică în proiectele îndrăznețe care aplică pentru finanțare.

Proiectele noastre contribuie la buna guvernare, educație și participare civică, echilibrul puterilor în stat, jurnalismul independent, combaterea manipulării presei.

Cui donez?

Nouă, tuturor. Românilor. Mie și ție.

Impactul Fondului e cu bătaie lungă, pentru că el clădește comunitățile în care generațiile viitoare vor crește. Mai mult decât despre bani, e despre implicare - vrem să creăm o cultură a cetățeniei active în România, în care fiecare să se simtă implicat și activ în procesul decizional.

Efectiv, susținerea ta ajunge acolo unde dorești tu pentru că mecanismul Fondului este participativ. Fiecare donator alege proiectele preferate care răspund cerințelor lui/ei de societate bună. Gândește-te că, prin donația ta, ajuți un jurnalist să scoată la lumină cazuri de corupție, să spună o poveste socială, ajuți un ONG care face educație cu copii, o comunitate mică sau un grup de programatori care vor să facă ordine în datele publice.

De ce să donez?

Pentru că ai vrea să vezi o schimbare, dar nu poți aștepta la infinit. Pentru că implicarea ia tot felul de forme. Pentru că nu trebuie să te dai de 3 ori peste cap ca să fi un cetățean activ, atent și agil. Pentru că vei avea un cuvânt de spus în legătură cu banii tăi.

Ar trebui să donezi pentru că o floare nu aduce primăvara, dar dacă sădim încet civismul în societate vom ajunge să avem o țară de oameni implicați.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
2887 vizualizări

ONG - CENTRAS - Centrul de asistenta pentru organizatii neguvernamentale

Misiunea CENTRAS este de a contribui la dezvoltarea democratiei in Romania prin intarirea sectorului neguvernamental. Activitatile derulate acopera insa o plaja mai larga, aceasta fiind implicata in programe care tintesc la dezvoltarea capacitatii administratiei publice, sectorului de afaceri sau a institutiilor media.

De 20 de ani CENTRAS s-a dedicat acestei misiuni aderand la retele nationale si internationale de ONG-uri, promovand parteneriatul cu administratia publica si sectorul business, implementand proiecte de la cele de tip grass roots, la instruire sau advocacy.

Adresă:

Bd.Maresal Averescu nr.17, Pavilion F, et.3, Sector 1, Bucuresti

Telefon: 021 223 00 10
Contact: Olga Popescu