Social

Fondul pentru solidaritate Politeia - conditii mai bune acasa si la scoala pentu invatare

Perioada: 31.10.2020 - 31.10.2021 Activ în Ilfov
1440,00 Lei
Sumă target: 10000 Lei
Donează

Descriere

In 2020 am pornit un fond pentru solidaritate pentru cheltuieli mari dar cu impact mare. Pentru cheltuielile mari care vin atunci cand incerci sa oferi conditii mai bune copiilor sa invete acasa. Am sprijinit o familie care a reusit, dupa 35 de ani sa se branseze la reteaua de curent electric. Din acelasi fond am ajutat alte familii sa isi achizitioneze o masina de spalat si calorifere electrice.

In 2021 am inceput sa renovam doua sali din scoala nr. 2 din Darvari unde vom organiza programe de tip afterschool. Avem nevoie de sprijin pentru a termina renovarile si mobilarea salilor. Vrem sa sprijinim si alte familii sa se racordeze la curent electric si sa isi imbunateasca conditiile in care invata copiii. Fondul va fi folosit pentru a raspunde nevoilor comunitatii defavorizate din sat.

Scopul proiectului

Ne dorim sa cream un fond pentru solidaritate, la care sa apelam pt. a sprijini familiile defavorizate (cu care lucram de 5 ani) atunci cand au cheltuieli mai mari, dar rezultatul actiunilor lor va duce la imbunatatirea considerabila a conditiilor de locuire si, implicit, a conditiilor in care invata copiii. Vom imbunatati si conditiile din scoala.

Cui donez?

Fondul este rezervat pentru familiile defavorizate din satul Darvari, comuna Ciorogarla, judetul Ilfov, care au copii ce urmeaza cursurile la Scoala nr. 2 Darvari. Potentialii beneficiari numara peste o suta de copii si cateva zeci de familii defavorizate, concetrate in 3 zone marcate de probleme socio-economice.

 

Primul caz pentru care am folosit o parte din banii stransi este al unei familii extinse, care include 4 copii de varsta scolara si unul anteprescolar. Vom sprijini aceasta familie pentru achitarea facturii aferente racordarii la reteaua electrica.

Alte cazuri au inclus achizitionarea unei masini de spalat si a unui calorifer electric.

Un al doilea proiect semnificativ tine de renovarea si mobilarea salilor de clasa in care vom organiza activitati tip scoala dupa scoala. 

De ce să donez?

Politeia lucreaza de 5 ani in comunitatea din Darvari (com. Ciorogarla, Ilfov) oferind sprijin socioeducational pentru peste 100 de copii ce provin din cateva zeci de familii. Prin acest fond adresam situatia locativa - multe familii nu sunt racordate la reteaua electrica - si imbunatatim spatiul pentru afterschool. Majoritatea caselor sunt supra-aglomerate, copiii neavand un spatiu in care sa-si faca temele sau sa urmareasca lectiile online.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
1955 vizualizări

ONG - Politeia

Politeia își propune să îmbunătățească educația în România. Obiectivul nostru principal este să ajutăm elevii din învățământul pre-universitar să-și dezvolte gândirea critică. Ne propunem să realizăm acest lucru prin oferirea unor cursuri gratuite concepute special pentru a răspunde dificultăților individuale ale elevilor. Ne dorim să participăm la formarea unui noi tip de educație, în care fiecare copil este tratat egal, este ajutat să-și identifice și depășească dificultățile de înțelegere și are toată libertatea posibilă să se dezvolte.

Adresă: Str Oboga nr 5, bl 160, sc 1, ap 25, sector 6, Bucuresti
Telefon: 0727778858
Contact: Mihai Vasile
Website: www.politeia.ro