Social

From Down to Up and Forward. Reabilitare prin Terapii Creative

Perioada: 03.12.2017 - 31.12.2018 Activ în Vâlcea
250,00 Lei
Sumă target: 166006 Lei
Donează

Descriere

Furnizarea de serviciil sociale de incluziune activă pentru tineri cu deficienţe psihomotorii prin sesiuni de art-terapie, stimularea creativităţii şi motricităţii şi generarea afectelor emoţionale de autovalorizare şi autopercepţie ca individ participativ, integrat. Sprijin pentru tineri cu handicap prin activităţi terapeutice de educaţie nonformală, în vederea unei mai bune integrări sociale. Furnizarea de activităţi de sprijin al dezvoltării personale a tinerilor cu deficienţe psihomotorii. Motivarea tinerilor cu deficienţe psihomotorii, dezvoltarea încrederii în capacităţile proprii, determinarea dorinţei de a-şi valorifica resursele. Tinerii beneficiari vor învăţa să îşi descopere propriile sisteme de valori, modele de relaţionare, adecvate tipului de personalitate al fiecăruia.

Articole externe

Scopul proiectului

Lipsa personalului specializat si scăderea diverisităţii activităţilor nu răspund nevoilor de stimulare psihomotorie ale beneficiarilor. Beneficiari direcți: 20 de tineri cu deficienţe psihomotorii, 20-35 de ani; 60 de apartinatori. Dezvoltarea capacităţilor cognitive şi motricității fine pentru 20 de tineri cu deficiențe psihomotorii-01 - 12.2018.

Cui donez?

Apartenenţa la categoria “persoane cu dizabilităţi” împiedică accesul la educaţie, servicii sociale, culturale, sportive şi turistice, înregimentarea în categoria “persoane cu handicap” obligând la poziţii sociale inadecvate aspiraţiilor şi potenţialului. Beneficiari direcți: -20 de tineri cu retard mental/encefalopatie cronică/Down/Silver-Russell); -60 apartinatori: resursă principală în integrarea tinerilor cu deficienţe. Beneficiari indirecți-1000: echipa de management; psihologii şi pedagogii contractati;solicitantul si partenerii; stakeholderi în sectorul serviciilor pentru tineri cu cerinţe educative speciale; publicul Broşurii From Down to Up and Forward–exemplu de bune practici pentru personal din domeniul serviciilor de sprijin pentru grupuri vulnerabile; comunitatea locală.

De ce să donez?

Pentru a transforma atitudinile de indiferenţă şi milă în empatie şi afecţiune, proiectul reprezintă o modalitate de a-i face pe ceilalţi să ia contact cu poveştile acestor tineri, să îi aprecieze, să susţină, prin achiziţionarea obiectelor decorative realizate, activităţile Centrului de Recreere şi Reabilitare, care îmbunătăţesc funcţiile psiho-motorii şi relevă comunităţii valoarea abilităţilor creative ale tinerilor cu dizabilităţi mentale.

2359 vizualizări

ONG - Asociatia Avangarde

Asociatia Avangarde este furnizor autorizat de formare profesională a adultului, derulând în paralel activităţi voluntare de educaţie non-formală pentru copii şi tineret. Asociaţia Avangarde este implicată activ şi în proiecte de sprijin al mediului cultural-artistic, la nivel local, judeţean şi regional. Organizaţia derulează activități de orientare în carieră şi în formare profesională şi workshopuri de educaţie interculturală, activități în care implicăm inclusiv tineri aflați în situații NEET. Asociaţia Avangarde derulează o serie de worshop-uri  în forma unei caravane prin comunităţi cu oportunităţi reduse, furnizând activităţi de educaţie non-formală pentru contracarea stereotipurilor culturale şi de gen în relaţie cu rolurile profesionale. Din anul curent Asociația este parte a Rețelei Naționale de comunicatori ai Dialogului Structurat, la iniţiativa MTS. Reprezentanţii organizaţiei deruleaza, in 2017 si 2018, sesiuni de consultare publică cu cele 4 categorii-cheie in dialogul structurat. 

Adresă:

Gib Mihăescu 30A, bl. RO1, ap. 18, 240574, Râmnicu Vâlcea, jud. Vâlcea

Telefon: 0740194170
Contact: Ecaterina Dobroiu