Sanatate

HOSPICE-Arta de a-i face pe copii fericiti

Perioada: 05.12.2016 - 15.09.2017 Activ în Brasov
5312,00 Lei
Sumă target: 52276 Lei
Donează

Descriere

FERICIREA pentru un copil bolnav poate fi o oră în care râde alături de prietenii lui (care şi ei au uitat că sunt bolnavi), în care reuşeşte să spună o poezie fără să se încurce sau un moment în care admiraţia celorlalţi îl face să se simtă cel mai norocos copil din lume! Pentru 40 de copii care au o boală fără leac ne dorim să oferim gratuit ateliere de terapie prin teatru in cadrul Centrului de Zi pentru Copii HOSPICE Casa Speranţei din Braşov. Când boala e stabilă cresc cheful de viaţă, dorinţa de a cunoaşte, de a încerca lucruri noi, precum şi pofta de a râde. Iar pentru părinţii lor nu există bucurie mai mare decât să îşi vadă copilul fericit.

Articole externe

Scopul proiectului

In perioada aprilie-octombrie 2017 cei 40 de copii pot să se bucure de viaţă, să îşi exprime emoţiile şi să îşi creeze multe amintiri frumoase participând la ateliere de terapie prin teatru adaptate nevoilor lor în Braşov. Astfel de amintiri frumoase alături de prieteni şi rude sunt cele mai preţioase comori!

Cui donez?

40 copii din judetul Brasov care sufera boli amenintatoare de viata sau cu prognostic limitat si beneficiaza de serviciile oferite de HOSPICE Casa Sperantei. Copiii au varste cuprinse intre 6 si 18 ani si se afla in faze stabile ale bolii, fiind prin urmare activi, mobili şi dornici să îşi depăşească limitele. Ei nu pot mânca singuri sau nu pot merge la şcoală, dar au multe de spus şi de arătat!
Vor fi 10 ateliere în fiecare lună (70 în total), cu grupuri de câte 6-10 copii. La finalul proiectului, publicul larg va putea aplauda copiii in 2 evenimente speciale in Brasov: un spectacol de teatru de papusi (al copiilor de 6-12 ani) si un spectacol de tip teatru-musical-dance (al copiilor de 13-18 ani).

De ce să donez?

Fiecare leu este foarte important! 17 lei = o oră pentru 1 copil, 50 lei = 1 repetiţie completă (atelier de 3 ore) pentru 1 copil, 200 lei = participarea unui copil la ateliere timp de 1 lună. Sunt incluse costurile pentru transport cu microbuz, orele specialistilor (psiholog, asistent medical), materiale, costume etc. Fiecare copil are dreptul la o copilărie fericită.

9519 vizualizări

ONG - Fundatia HOSPICE Casa Sperantei

HOSPICE nu este doar o fundaţie, este o lume. O lume creată special pentru cei care au ajuns într-un punct în care viaţa lor a luat o întorsătură neaşteptată. Nimeni nu aşteaptă şi nu primeşte pregătit diagnosticul de cancer sau pe cel al unei alte boli incurabile.

Adresă: HOSPICE Casa Sperantei Brasov - Str. Sitei nr. 17A 500074; HOSPICE Casa Sperantei BUCURESTI Str. Tămâioarei nr. 121 – 123, 023642 Sector 2, București
Telefon: 0268474467
Contact: Gabriela Tokes
Website: www.hospice.ro