Social

IMPREUNA CRESTEM OAMENI

Perioada: 14.06.2021 - 31.08.2021 Activ în Neamt
30,00 Lei
Sumă target: 123000 Lei
Donează

Descriere

Pentru familiile afectate de sărăcie, lipsa posibilităților de a face față cheltuielilor necesare participării școlare expune copiii riscului de abandon școlar.

 

Deși legea prevede gratuitatea învățământului public, realitatea ne arată că părinții trebuie să facă față unor cheltuieli strâns legate de școlarizarea copiilor lor. Fie că este vorba de uniformă, manuale alternative, rechizite, fondul clasei și cel al școlii, transportul spre și dinspre școală sau meditații, costurile „ascunse” ale învățământului reprezintă obstacole greu de depășit în calea dreptului la educație al tuturor copiilor, dar mai ales al celor din familii sărace.

 

Abandonul școlar generează șomaj, excluziune socială, sărăcie și probleme de sănătate. 

Scopul proiectului

Prevenirea abandonului școlar în familiile afectate de sărăcie, din orașul Târgu Neamț și comunele din împrejurimi, prin reducerea cauzelor acestuia: dificultăţi materiale ale familiei, în special cele cu mulţi copii, lipsa îmbrăcămintei, încălţămintei, a rechizitelor, condiţii precare de locuit.

Cui donez?

Beneficiarul direct al proiectului va fi Asociația de Inițiativă Civică și Dezvoltare Locală Neamț. Beneficiarii indirecți ai proiectului vor fi 81 de copii din familii afectate de sărăcie, din orașul Târgu Neamț și comunele din împrejurimi. Acestora li se adaugă 119 copii instituționalizați în cadrul Centrului Școlar de Educație Incluzivă Târgu Neamț.

De ce să donez?

Efectele abandonului şcolar se resimt pe termen lung asupra evoluţiei societăţii şi creşterii economice. Cei care nu au părăsit timpuriu şcoala au tendinţa să participe mai mult la procesul democratic şi sunt cetăţeni mai activi. Abandonul şcolar afectează şi procesul de inovare şi creştere, pentru că aceasta se bazează pe forţa de muncă competentă în întreaga economie, nu doar pe cea din sectoarele de înaltă tehnologie. 

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
1236 vizualizări

ONG - ASOCIATIA DE INITIATIVA CIVICA SI DEZVOLTARE LOCALA NEAMT

Asociația de Inițiativă Civică și Dezvoltare Locală a fost înființată în anul 2020, este o organizație umanitară, neguvernamentală, apolitică și non-profit iar scopul ei este de a schimba pozitiv societatea, devenind o punte de legătură între cei care doresc să ajute și cei care au nevoie de ajutor. Activitatea AICDL se bazează exclusiv pe voluntariat, având sloganul „Ajută-ne să-i ajutăm”.

Activitatea socială a AICDL se axează pe îmbunătățirea calității vieții beneficiarilor, prin renovarea locuințelor, donarea de bunuri materiale, alimente și identificarea nevoilor urgente și soluționarea lor.

Adresă:

TIRGU NEAMT, STR. PICTOR NICOLAE GRIGORESCU, BL. G4/100, SC. A, ET. 3, AP.66, JUD. NEAMT

Telefon: 0749229759
Contact: IOANA URZICA
Website: www.aicdl.ro