Sanatate

Implica-te

Perioada: 23.11.2015 - 31.08.2016 Activ în Satu Mare
3000,00 Lei
Sumă target: 20000 Lei
Donează

Descriere

Prin proiectul “Implica-te” dorim sa ne orientam atentia asupra persoanelor cu tulburari de sanatate mintala. Sa implicam aceste persoane in activitatile din cadrul asociatiei alaturi de voluntari si de membrii comunitatii. Reinsertia sociala a bolnavilor psihici este una dintre nevoile identificate in randul persoanelor cu tulburari de sanatate mintala. Din cauza discriminarii si stigmatizarii sociale, din cauza formei de manifestare a bolii, corespunzator gradului de severitate a acesteia, persoanele cu boli psihice isi gasesc mult mai greu  sau nu isi mai gasesc o slujba, o ocupatie fiind astfel supuse excluderii sociale.

 

Scopul proiectului

Reinsertia sociala a bolnavilor psihici este una dintre nevoile identificate in randul persoanelor cu tulburari de sanatate mintala. Implicarea in vara anului 2016 a 20 de persoane cu tulburari de sanatate mintala in activitatea asociatiei, in constructia caselor naturale, va aduce o schimbare in evolutia bolii. 

 

 

 

Cui donez?

Donezi pentru 20 de persoane cu tulburari de sanatate mintala, persoane care isi doresc sa aiba activitate dar sunt supusi stigmatizarii si discriminarii, excluziunii sociale. Aceste persoane au nevoie de apreciere si stima, de petrecere a timpului liber si de socializare, de terapie ocupationala.

 

De ce să donez?

Ofera posibilitatea persoanelor cu probleme psihice sa-si petreaca timpul in natura, sa nu stea inchisi in spatele unor usi si a unor gratii. Doneaza pentru ca persooanele cu tulburari mintale sa realizeze activitati care sa le dea incredere in ei.Donand te implici si tu. Persoanele cu tulburari de sanatate mintala vor avea activitate, se vor simti utile, acceptate, apreciate, vor fi inconjurate de prieteni 

 

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
3194 vizualizări

ONG - Asociatia sociala "SATUL DE LUT"

Asociatia sociala "SATUL DE LUT" are ca scop integrarea persoanelor din grupuri vulnerabile la constructia unui sat cu case de lut, alaturi de voluntari. Casele din satul de vacanta vor fi destinate inchirierii, organizarii de teambuilding-uri, workshop-uri, etc. Cu veniturile realizate din inchirierea lor se vor organiza tabere gratuite pentru copii cu rezultate bune la invatatura care provin din familii fara venituri.

In cadrul SATULUI DE LUT vom organiza diferite activitati conexe: olarit, reciclare creatica, cinematograf in aer liber, drumetii cu bicicletele

Adresă: Loc. Pomi, nr 338
Telefon: 0742155667
Contact: Anita Lengyel