Antreprenoriat social

Incubator de afaceri sociale

Perioada: 29.11.2016 - 30.06.2017 Activ în Dolj
5,00 Lei
Sumă target: 9600 Lei
Donează

Descriere

Scopul proiectului consta in incubarea pe o perioada de 6 luni a minim 4 afaceri sociale initiate de ONG-uri din Oltenia.

Primul obiectiv al proiectului (pentru care FDES are resursele asigurate) consta in amenajarea unui incubator de afaceri sociale cu 4 posturi pana la sfarsitul lunii ianuarie 2013.

Cel de al 2-lea obiectiv consta in sustinerea a 4 afaceri sociale in cadrul incubatorului de afaceri in vederea atingerii pragului lor de rentabilitate in maxim 6 luni.

Resursele necesare indeplinirii acestui obiectiv constau in asigurarea chiriei si utilitatilor incubatorului (in medie 1.600 lei/luna) si oferirea de consultanta pentru cele 4 ONG-uri benficiare.

 

Articole externe

De ce să donez?

Pentru a contribui la dobandirea independentei financiare a 4 ONG-uri ce doresc sa lanseze afaceri sociale.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
1462 vizualizări

ONG - Fundatia pentru Dezvoltarea Economiei Sociale

Misiunea FDES este de a contribui la dezvoltarea sustenabila a comunitatilor dezavantajate din Europa Centrala si de Sud-Est prin sprijinirea structurilor economiei sociale din regiune.
In acest scop FDES sprijina infiintarea intreprinderilor sociale si initierea afacerilor acestora prin acordarea de instruire, consultanta si asistenta tehnica pentru realizarea planurilor de afaceri si atragerea capitalului initial si de dezvoltare.
FDES a organizat prima bursa de afaceri sociale la Craiova in oct. 2012. Afacerile sociale prezentate la bursa sunt listate la www.afacerisociale.ro iar antreprenorii sociali din Craiova vor beneficia incepand cu luna decembrie 2012 de serviciile unui incubator de afaceri. 

Adresă: Craiova, str. Vasile Alecsandri, nr. 162
Telefon: 0743070270
Contact: Nicolae Cuta
Website: www.fdes.ro