Educație

Kitul de educatie civica pentru copii Am grija de Orasul Meu

Perioada: 01.10.2021 - 01.10.2022 Activ în Brasov Bucuresti Cluj Constanta Dolj Galati Iasi Prahova Sibiu Suceava Timis
5820,00 Lei
Sumă target: 9900 Lei
Donează

Descriere

Kitul de explorare urbană și educație civică pentru copii “Am Grijă de Orașul Meu” este un produs inovativ, extrem de practic și util, care stă la baza educației viitorilor cetățeni.  

 

Kitul este potrivit copiilor cu vârste între 4-10 ani și conține 30 de carduri A5 cu informații și activități pe teme actuale de educație civică, adaptate copilăriei la oraș: cartierul, comunitatea, administrația, natura. Susținem părinții și educatorii în consolidarea regulilor de trai în comunitate într-un mod atractiv pentru copii.

 

Activitățile suplinesc curricula școlară și au ca scop educația urbană, încurajarea spiritului civic, descoperirea orașului prin joacă. Lucruri de care avem atâta nevoie pentru a opri degradarea orașelor, ca generațiile următoare să se bucure de spații publice mai prietenoase.

Articole externe

Scopul proiectului

Să vă punem la dispoziție un instrument ce contribuie la formarea unei baze de educație civică pentru copii. Informațiile și activitățile din kit au ca scop consolidarea regulilor de trai în comun, prin joacă. Acest lucru va crește respectul față de oraș și locuitorii lui și va duce la interacțiuni mai prietenoase cu spațiile publice urbane.

Cui donez?

Beneficiarii direcți sunt copiii cu vârste între 4-10 ani și familiile lor cu situații financiare nefavorabile, care vor primi gratuit kitul de explorare urbană “Am grijă de Orașul Meu”. Activitățile propuse în kit sunt un prilej de conectare între adulți și copii. Ei vor descoperi împreună lucrurile frumoase din zona în care trăiesc, vor avea ocazia să se implice activ și să simtă că sunt parte din comunitatea locală.

 

Beneficiarii indirecți pe termen lung suntem noi toți. Ne propunem să contribuim la formarea unei baze de educație civică pentru copii și la creșterea simțului de apartenență la comunitate, care să nască buni cetățeni implicați. O cultură civică la nivel individual și comunitar, împământenită încă din copilărie, va duce la interacțiuni pozitive cu spațiile publice urbane. 

De ce să donez?

Ca să vii în ajutorul părinților și educatorilor în a porni conversații cu cei mici despre orașul în care trăiesc și a-i învăța regulile comunității lor, prin joacă. 

Kitul suplinește curricula școlară de educație civică pentru preșcolari și elevii din clasele primare. Sondajul realizat a validat că există foarte puține materiale potrivite, actuale, pe baza cărora ei să explice copiilor aceste noțiuni complexe.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
2866 vizualizări

ONG - Grow Up Romania

Grow Up Romania este un ONG care militează pentru administrarea empatică și transparentă a orașelor și care identifică problemele părinților din spațiul public urban și caută soluții pentru rezolvarea lor, prin acțiuni directe și educația spiritului civic, cu beneficii pentru toți locuitorii.

Toate proiectele Grow Up Romania au ca scop final transformarea orașelor în spații urbane prietenoase, prielnice familiilor. 

Motivația noastră nu se naște din frustrare, furie sau neputință față de un sistem învechit, leneș și ignorant față de problemele pe care le identificăm, ci pentru că observăm și conștientizam amploarea influenței pe care mediul în care cresc copiii noștri îl are asupra lor. Pentru că suntem motivați de ei, copiii noștri, de visurile lor, de modul în care văd ei lumea, învață, explorează, încearcă și perseverează zi de zi.

 

 
Adresă:

București, str. Lt. Nicolae Pascu, nr. 1A, bl. 8, sc. A, et. 8, ap. 31

Telefon: 0724360370
Contact: Dana Ostacie