Educație

LEXY- platforma educationala pentru copii cu dificultati de invatare

Perioada: 04.12.2017 - 01.06.2018 Activ la nivel național
1100,00 Lei
Sumă target: 4000 Lei
Donează

Descriere

LEXY reprezinta prima platformă online, in limba romana, dedicată copiilor cu dificultati de invatare-dislexie, disgrafie, discalculie si altele. Cu ajutorul platformei, copiii pot folosi strategii de invatare adaptate lor, multisenzoriale, de oriunde s-ar afla-geografic.

LEXY este flexibilă, putand fi accesata de oriunde, de catre copii, profesori, educatori, logopezi, consilieri scolari, specialisti si parinti.

Din activitatea derulata din aprilie 2016 la Centrul Edulier, a reiesit nevoia unei astfel de platforme, in limba romana. Prin intermediul platformei, cei mici pot face mai usor achizitii in invatare, se reduce gradul de disconfort la citit, scis, se reduce gradul de frustrare, creste succesul scolar. 

Scopul proiectului

Proiectul LEXY isi propune sa ofere o solutie inedita, inovativa, unica pana in acest moment, exclusiv in limba romana, copiilor ce prezinta dificultati de invatare. Platforma disponibila online este flexibila, poate fi accesata in orice moment al zilei si poate fi utilizata de oricine cunoaste limba romana, din Romania sau strainatate.

Cui donez?

LEXY se adresează copiilor cu dificutati de invatare- scris , citit, calcul, indiferent unde locuiesc acestia. 3 din 20 de elevi de scoala primara prezinta o astfel de conditie, fiind denumiti si dislexici. Copiii dislexici,d esi au o inteligenta si un potential inalt, pot esua foarte usor datorita conditiei lor. Cu cat identificam mai devreme semnele dislexiei, cu atat recuperarea poate incepe mai usor. LEXY va putea fi utilizat atat de specialisti, cat mai ales de copii si parinti, Practic, platforma este intuitiva, usor de accesat, utilizat, adaptat. LEXY creste motivatia copiilor si ii aduce in situatia de a putea citi, scrie corect si a isi gestiona singuri strategia de invatare si dislexia, cu care vor trai toata viata.

De ce să donez?

O copilarie in care nu poti citi povesti este una dintre cele mai triste copilarii, Si mii de copii din tara noastra si din afara ei au nevoie sa citeasca povesti. Ei au nevoie sa li se coloreze copilaria, sa isi poata desena singuri un viitor bun, plin de sanse si oportunitati. Tu ce poveste preferata ai avut cand erai copil? Ofera-i-o unui copil dislexic! Mulțumim!

8767 vizualizări

ONG - Asociatia EDULIER

EDULIER implementează, cu ajutorul voluntarilor, mai multe programe și proiecte, care au același scop, acela de a ajuta la dezvoltarea și educarea comunității rurale. Astăzi, EDULIER este o organizație non-profit, ce are în centrul preocupărilor sale educația. EDULIER înseamnă 12 proiecte implementate până acum în beneficiul comunității, 50 de voluntari implicați, 100% voluntariat, peste 10.000 ore de voluntariat, 1027 copii asistați în Corbeanca, Periș, Bălteni, Buriaș, Otopeni, Balotești, (Ilfov), Ciocănari (Dâmbovița), Ograda (Ialomița), București, Daia (Giurgiu), Tătărăștii de Jos și Lada (Teleorman), Liveni și Timuș, (Botoșani). Din aprilie 2016 numărăm și primul Centru EDULIER de asistență a copiilor cu dificultăți de învățare. Asociația EDULIER este membru al Federației VOLUM și al EDU GRUP.

Adresă:

strada Independentei nr 82 Corbeanca, judetul Ilfov

Telefon: 0213138344
Contact: Cristi Cotovanu
Website: www.edulier.ro