Social

Lumina pentru Romania

Perioada: 20.04.2022 - 15.05.2022 Activ la nivel național
0 Lei
Sumă target: 27000 Lei
Donează

Descriere

Lumină pentru România este prima și singura campanie socială dedicată oamenilor și familiilor care trăiesc fără electricitate. Uitați de autorități și neștiuți de societate, zeci de mii de oameni își duc viața la lumina lumânării sau a lanternei, fără acces la informare, educație și servicii de urgență. Soluția o reprezintă energia solară prin achiziția, transportul și instalarea de sisteme fotovoltaice.

Scopul proiectului

Campania își propune:

1. conștientizarea autorităților și publicului asupra acestei probleme și asupra sărăciei energetice;

2. promovarea energiei solare ca soluție pentru această problemă;

3. achiziționarea, transportul și instalarea de sisteme fotovoltaice care să asigure necesarul de energie electrică pentru iluminat și consumatori de putere mică. 

Cui donez?

Campania Lumină pentru România se adresează persoanelor și familiilor cu venituri reduse și condiții de trai scăzute, vârstnici, pensionari, cazuri medicale și sociale, familii cu copii minori. Reușita acestei campanii ar însemna achiziționarea și instalarea de sisteme fotovoltaice la trei familii din publicul țintă.

De ce să donez?

Este greu de conceput o viață normală fără acces la beneficiile electricității. Lipsa luminii și a curentului electric înseamnă discriminare socială și un obstacol, adesea de netrecut, pentru succesul în viață. Fără curent electric nu poți avea acces la educație, informare și servicii de urgență, cu șanse minime de a fi parte din societate și de a reuși în viață.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
606 vizualizări

ONG - FREE MIORITA

Free Miorița eliberează mințile de fatalismul mioritic.

Mioritici liberi, cu mintea și cu fapta.

De-a lungul anilor, ne-am implicat și am organizat proiecte, acțiuni și campanii sociale, eco și de aventură. Lumină pentru România, Lumină pentru Ursici, Camera Larisei, Dacioți până-n Mongolia, Mioritici prin Kîrgîzstan sau NordkappSolo.

„Lumină pentru România” este campania prin care descoperim oameni care trăiesc în întuneric și școli neracordate la rețeaua de electricitate. Până acum am dus lumina la peste 1.000 de oameni în 256 de familii, la ultimele 4 școli publice, Centrul de Salvare și Reabilitare al Animalelor Sălbatice și 2 bisericuțe, în 98 de localități din 29 județe.

Adresă:

Str. Nicolae Racotă nr. 8, bl. 76A, ap. 15, sector 1, București 011392

Telefon: 0722234727
Contact: Iulian Angheluță