Sanatate

MagicBOX

Perioada: 03.09.2015 - 01.10.2016 Activ la nivel național
11090,00 Lei
Sumă target: 10000 Lei
Donează

Descriere

Cancerul nu aduce doar suferință şi teamă ci și costuri enorme. Toate resursele financiare ale familiilor afectate sunt utilizate pentru a ține boala în frâu. Drumuri, cazări, analize, medicamente, investigații, tratamente suplimentare ce nu sunt decontate de asigurări, toate secătuiesc bugetul familiei.
Prea puțin sau deloc rămâne pentru sărbători sau vacanțe, iar de multe ori e pusă sub semnul întrebării chiar acoperirea nevoilor de bază ale copilului și ale celorlalți membri ai familiei. MagicBOX, un proiect MagiCAMP de ajutorare a copiilor cu afecţiuni oncologice, îşi propune să ia măcar această povară, a lucrurilor necesare traiului de zi cu zi, de pe umerii familiilor copiilor bolnavi de cancer.

Scopul proiectului

MagicBOX este un colet care sosește lunar și conține alimente de bază neperisabile, produse de igienă personală, medicamente, rechizite, jucării și alte lucruri care ar putea bucura un copil și ajuta o familie care trece prin greutăți pe care cei mai mulți dintre noi nici măcar nu ni le putem imagina.

Cui donez?

MagicBOX este destinat copiilor bolnavi de cancer, cărora boala le răpeşte nu numai copilăria şi bucuria, dar, nu de puţine ori, îi privează de dreptul la o viaţă decentă. Atunci când un copil este diagnosticat cu cancer, întreaga atenție și toate resursele familiei se îndreaptă asupra copilului bolnav și supraviețuirii acestuia. Părinţii sunt deseori în situaţia de a renunţa la lucruri de uz zilnic, precum pasta de dinţi, săpun, alimente, încălţăminte, haine sau rechizite, pentru a putea plăti biletul de tren sau de microbuz graţie căruia copilul să ajungă la tratament. Eforturile lor sunt şi aşa supraomeneşti, iar MagicBOX le-ar asigura copiilor măcar produsele de imediată necesitate.

De ce să donez?

Pentru că taberele MagiCAMP, destinate copiilor cu afecţiuni oncologice, au arătat şi că mulţi dintre ei trăiesc în condiţii precare şi că boala le sărăceşte şi mai mult familia. Cele mai la îndemână produse, precum hainele, încălţămintea, şamponul sau pasta de dinţi, devin un lux, iar copilul e privat de dreptul la o viaţă decentă sau chiar marginalizat.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
7342 vizualizări

ONG - Asociatia MAGIC

Taberele MagiCAMP  ne-au făcut să descoperim și probleme pe care nu le cunoșteam când ne-am apucat de treabă: situația deseori precară a familiilor din care provincopiii pe care îi întâmpinăm în tabere.  Cu MagicBOX trimitem pachete lunare pentru familii cu copii bolnavi și situație materială dificilă. În MagicHOME oferim cazare pentru familiile care vin de departe cu copilul la tratament.

Prin MagicHELP facilităm accesul la reducerile și gratuitățile a peste 200 de companii tuturor familiilor cu
afecțiuni grave.
Cu MagicTICKET oferim vacanțe pentru familii care trec prin momente dificile.

Construim case cu MagicROOFS pentru familiile afectate de un diagnostic oncologic și cu situație materială dificilă.

Avem si alte proiecte:

MagicEDU

MagicMakers

MagiCARE

MagicEDU

Sofer de Suflet

Caravana MAGIC


Prin proiectele asociației oferim acces copiilor și părinților la suport social și emoțional completat de sprijin financiar sau material, în perioada în care copilul este bolnav. https://asociatiamagic.ro/

Adresă:

Str.Noua, nr 12A, Com Branesti, jud. Dambovita

Telefon: 0745578489
Contact: Corina Banu