Educație

Marile descoperiri ale piticilor

Perioada: 05.12.2016 - 30.06.2017 Activ în Cluj
2075,00 Lei
Sumă target: 10000 Lei
Donează

Descriere

Echipa Ajungem MARI Cluj este o echipa tanara, iubitoare si activa, care viziteaza saptamanal copiii din centrele de plasament si din centrele de zi din judetul Cluj pentru a-i invata lucruri noi si pentru a invata, la randul sau, de la acestia. Impreuna ne propunem sa facem posibila pentru acesti copii cunoasterea Clujului si prin prisma evenimentelor numeroase care au loc aici, de la spectacole de teatru, filme, vizite la patinoar, la zoo, la ateliere si cursuri prin care ei sa isi puna in valoare creativitatea si dorinta de cunoastere. Consideram ca nu doar adultii, ci si copiii resimt uneori nevoia de a evada temporar din micul lor univers, iar experientele pe care le propunem contribuie la completarea procesului de descoperire a lumii din afara centrelor.

Scopul proiectului

Facilitarea accesului copiilor institutionalizati din Cluj la evenimente culturale, iesiri recreative si ateliere creative, de care fiecare copil ar trebui sa aiba ocazia sa se bucure, indiferent de conditia sociala. Consideram ca acesti copii isi pot descoperi abilitati, pasiuni si se pot dezvolta pe plan personal prin activitati extrascolare.

Cui donez?

Beneficiarii proiectului sunt cei 114 copii de varste diferite din centrele sociale din judetul Cluj. Pe langa ajutor la teme, exercitiu, sustinere, motivare, ne dorim sa le oferim copiilor posibilitatea sa isi descopere si dezvolte cat mai multe abilitati prin ateliere creative si workshopuri, iesiri la teatru, muzeu, concerte, film. Sprijiniti astfel copiii institutionalizati in marile descoperiri, descoperirea lumii si a sinelui.

De ce să donez?

Pentru a fi una din rotitele care fac mecanismul explorarii in Cluj sa functioneze in conditii optime si pentru copiii institutionalizati. Activitatile extracurriculare sau atelierele creative pot fi metode eficiente de educatie non-formala. Copiii nu au nevoie de multe motive pentru a zambi, pentru a fi fericiti. Aveti ocazia de a face posibile pentru ei experiente noi, fara ca ei sa fie constransi in realizarea acestora de lipsa banilor.

2796 vizualizări

ONG - Asociatia Lindenfeld - Ajungem Mari

Programul educational Ajungem Mari este adresat copiilor institutionalizati si din medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat si orientare profesionala, workshop-uri, ateliere creative si activitati socio-recreative, programul isi propune sa reduca trauma institutionalizarii, a abandonului si separarii de familie, sa le dea copiilor incredere in ei si sa le formeze abilitati pentru a deveni adulti responsabili si independenti.

 

Programul Ajungem Mari este implementat de Asociatia Lindenfeld, organizatie non-guvernamentala ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societatii.

 

Toate proiectele Ajungem Mari pun accent pe dezvoltarea personala a copiilor si tinerilor, in special cresterea increderii in sine si formarea abilitatilor de comunicare si lucru in echipa.

Adresă:

Strada Henri Coanda Nr.15, Sector 1, Bucuresti

Telefon: 0753192263
Contact: Iarina Stefanescu