Educație

Microscopul calator

Perioada: 18.12.2020 - 14.02.2021 Activ în Brasov
1420,00 Lei
Sumă target: 15000 Lei
Donează

Descriere

Pe perioada semestrului doi al anului școlar, trei microscoape vor pleca în călătorie, de la Centrul Schubz din Râșnov, către minim 90 de copii râșnoveni care vor dori să afle cât de spectaculoasă e lumea din jur când o explorezi la 1280x zoom.

OBIECTIVE
1. Crearea unui context care să provoace interesul copiilor pentru a participa la proiect;
2. Familiarizarea copiilor cu folosirea microscopului și a tehnicii care permite înregistrarea imaginilor observate prin microscop;
3. Realizarea de experimente simple pentru observarea directă și înțelegerea unor noțiuni și procese din sfera științelor naturii;
4. Publicarea rezultatelor experimentelor în mediul online, ca mărturie și sursă de inspirație pentru un public mai larg.

Scopul proiectului

15.000 de lei pentru menținerea entuziasmului copiilor pentru școală și învățare, prin activități experiențiale, interactive, din sfera științelor naturii, cu păstrarea normelor de distanțare socială impuse în contextul pandemiei COVID-19.

Cui donez?

Temele pe care le-am agreat cu conducerile celor 3 școli din Râșnov sunt:


Respirația plantelor – stomatele la microscop – minim 25 de elevi clasa a VI-a
Florile sub microscop – polenul – minim 20 de elevi clasa a V-a
Micile vietăți din sol și apă – o lume uimitoare în mișcare – minim 20 de elevi clasa a V-a
Bacteriile bucătar și prietenii lor – iaurtul, drojdia, mucegaiul la microscop – minim 25 de elevi clasa a VI-a

De ce să donez?

Experiența celor patru ani de ateliere cu copiii la Centrul Schubz din Râșnov, ne-a arătat că cei mai mulți dintre copii răspund foarte bine la activități experiențiale, prin care pot întelege direct fenomene și pot investiga ei înșiși mediul înconjurător.

Propunem un proiect prin care să putem oferi copiilor activități care să le hrănească interesul pentru învățare și să deschidă noi orizonturi cu ajutorul ochiului magic al microscopului.


Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
1545 vizualizări

ONG - Asociatia Mioritics

Asociatia Mioritics este o organizatie non-guvernamentala fondata in anul 2004 avand ca misiune protejarea si promovarea patrimoniului cultural si natural. Mioritics administreaza o retea de Centre de Informare de Patrimoniu in Sighisoara, Rasnov si Altana si este organizator al unor evenimente culturale importante, cum este Festivalul de Film Istoric de la Rasnov, aflat la editia 10. Din anul 2011 Asociatia a inceput promovarea patrimoniului cultural si natural si prin proiecte de educatie. Astfel a luat nastere Centrul de Educatie pentru Dezvoltare Durabila Schubz din Rasnov, in parteneriat cu SCHUBZ Luneburg din Germania. SCHUBZ aduce in Romania metode de educatie interactive si experientiale, dezvoltate si testate in Germania si in alte tari, in care contactul copiilor cu natura este o parte esentiala a educatiei la orice varsta.Colaboram cu scoli, familii si universitati din Romania si din strainatate, cu care impartasim informatii si experiente din domeniul educatiei pentru dezvoltare durabila.

Adresă:

Rasnov, str. I.L. Caragiale nr. 7, judet Brasov

Constanta, Strada Cuza Voda Nr.13 Bloc AC 3 Ap. 4, judet Constanta

Telefon: 0744163283
Contact: Luminița Tănăsie
Website: www.schubz.ro