Social

Micul Print

Perioada: 04.12.2017 - 31.12.2018 Activ în Bacau Braila Buzau Galati Neamt Vrancea
2400,00 Lei
Sumă target: 45000 Lei
Donează

Descriere

Acest proiect vine în ajutorul copiilor cu autism din mediul rural pentru care drumul la centru pentru terapie este costisitor și peste puterile familiei. Pentru părinți este un efort prea mare să aducă în fiecare zi copiii la terapie.

Are ca obiectiv abilitarea şi integrarea socială a copiilor cu sindrom autist, accentuându-se importanţa intervenţiei precoce.

In ultimii ani s-a constatat o creştere continuă a numărului copiilor cu tulburări din spectrul autist, cu tulburări de dezvoltare neuro-motrică sau de limbaj. În întreaga lume, unul din 150 de copii este diagnosticat cu autism, unul din 104 băieţi are tulburări din spectrul autist şi 67 de copii sunt diagnosticaţi zilnic cu asemenea tulburări.

 

Scopul proiectului

Oferirea serviciilor de recuperare a copilului cu tulburari de dezvoltare (retardare mintala, tulburari de invatare, de dezvoltare pervaziva, ADHD si de comportament disruptiv, de comportament alimentar, de dezvoltare a limbajului, emotionale, ticuri) și integrarea lor in invatamantul de masa (scoli sau gradinite).

Cui donez?

Beneficiarii proiectului sunt 20 de copii cu tulburări de spectru autist, copii ce au nevoie zilnic de terapie pentru a invăța să fie independenți în activițățile zilnice.

Perioada de asistare a unui copil este de 2-3 ani, cu posibilitatea de prelungire în funcţie de evoluţia acestuia şi de posibilităţile de integrare în alte sisteme de educaţie.

De ce să donez?

Pentru că toți copiii au dreptul la viață normală, pentru că exită șansa de a fi independenți și stă în puterea ta de a le-o oferi, pentru ca și aceste familii să se bucure de copiii lor și aiba suportul necesar.

5493 vizualizări

ONG - Asociatia Speranta Andradei

ASOCIATIA "SPERANTA ANDRADEI" este o organizatie nonguvernamentala de protectie speciala a copiilor cu sindrom autist, fara scop patrimonial. 
Asociatia are ca obiectiv abilitarea si integrarea sociala a copiilor cu sindrom autist, accentuandu-se importanta interventiei precoce. 
Asociatia si-a propus sa asigure traiul copiilor cu autism în mediul lor de existenta, suport social si programe individualizate de training psiho-senzorio – motor.

Asociaţia Speranţa Andradei şi-a inceput activitatea în anul 2003, în cadrul cabinetului ambulatoriu de terapie şi recuperare a copilului cu autism si a deservit peste 300 de copii.

Activitatile asociatiei sunt organizate sub diferite forme: gradinita speciala, in care, in baza screening-ului timpuriu, copilul urmeaza un program de recuperare si educatie timpurie, intensiva, terapie de tip ambulator, terapie la domiciliu, consiliere de familie, insotirea copilului in unitatile educationale de catre terapeuri in vederea monitorizarii integrarii.

Adresă:

str. Cuza Voda, nr. 56, Focsani, Vrancea

Telefon: 0744681847
Contact: Toma Oana