Social

O noua fata a centrului de zi

Perioada: 25.11.2015 - 30.09.2016 Activ în Ilfov
27420,00 Lei
Sumă target: 4400 Lei
Donează

Descriere

Centrul de zi pentru persoanele cu dizabilitati severe a fost deschis in 2012 intr-una din vechile cladiri ale organizatiei. Am creat activitati variate, am dotat centrul cu instrumente moderne de lucru pentru a lucra cu cei 120 de copii/tineri care participa la serviciile noastre.

Tot aici gazduim si centrul de zi pentru 53 persoane varstnice, oferind posibilitatea bunicilor sa se bucure de aceleasi servicii adresate persoanelor cu dizabilitati dar sa isi exerseze abilitati noi.

Cladirea pe care o folosim este veche necesitand reabilitare pentru a asigura siguranta participantilor nostri la activitati, atat pe suprafata exterioara cat si pe suprafata interioara, in special fiind vorba de spatiile comune. 

Scopul proiectului

Scopul proiectului este de a oferi un centru de zi sigur pentru 120 persoane cu dizabilitati severe participante la serviciile de specialitate dar si 53 varstnicii asistati si voluntari pentru urmatorii ani, incepand cu iulie 2016. 

Cui donez?

Poti ajuta 173 de oameni cu nevoi speciale: 120 copii/tineri cu dizabilitati severe. Isabela inainteastepta ca mama sa o incalte, acum, dupa ce a venit aproape un an la centru, se imbraca singura, ajuta ceilalti tineri in sarcinile lor, ajuta la activitatile centrului etc. Zilele trecute a invatat sa faca ou romanesc singura si mama ei acum cumpara mai multe oua pentru a exersa fata ei! 53 sunt varstnici, inca in putere dar care si-au pierdut speranta in viata. D-na Irimia (73 ani) vine la noi de doua ori pe saptamana si desi la inceput era foarte trista astazi vine cu noi la toate evenimentele si ne ajuta in dezvolta ateliere de creatie pentru copii si tineri.Vrem ca cei care vin la noi sa aiba demnitate, siguranta ca si ei pot si vor face activitati in comunitatea in care traiesc. 

De ce să donez?

Donatia ta asigura continuarea serviciilor noastre tocmai pentru ca ajuti la oferirea unui spatiu sigur.Vei dona pentru reabilitatea peretilor, a camerelor si a viitoarelor camere de activitati. Vei ajuta astfel ca 120 de copii, tineri si adulti sa beneficieze de serviciile atat de necesare lor si adaptate nevoilor lor. Vei ajuta de asemenea 53 de varstnici sa aiba un sens in viata lor, sa revina la viata activa si sa se bucure de ea!

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
2028 vizualizări

ONG - Organizatia Suedeza pentru Ajutor Umanitar Individual

Experienta practica pe care o avem de doua decenii ocupandu-ne de copiii, tinerii, adultii si varstnicii care sunt marginalizati, exclusi, condamnati, abandonati sa traiasca o viata austera fara culoare si bucurie, sansele lor fiind foarte mici pentru a fi considerati normali in societate ne da puterea sa ne continuam activitatile.

In centrele noastre oferim servicii specializate tinerilor cu dizabilitati intelectuale severe dar si varstnicilor.


www.organizatia-suedeza.ro

 

Facebook: https://www.facebook.com/OrganizatiaSuedeza/

 

Adresă:

Str Scolii, nr 5,Voluntari, Jud.Ilfov 

Telefon: 0744370487
Contact: Sandica Popescu