Educație

Orele de muzica si sport cu materiale inovative

Perioada: 06.07.2020 - 31.12.2020 Activ în Brasov
0 Lei
Sumă target: 7000 Lei
Donează

Descriere

Acest proiect își propune promovarea în rândul elevilor a educației fizice si muzicale, a fair-play-ului, a spiritului de echipă prin implicare activă și asumarea responsabilităților. Prin acest proiect incercam sa dam culoare activitatilor sportive și muzicale utilizând  materiale specifice inovative, sa organizam concursuri, dar si alte activitati extrascolare, implicand in acestea copiii din ciclul primar de la Colegiul Aurel Vijoli din Fagaras, Judetul Brasov.

Acest proiect presupune utilizarea jucăriilor şi instrumentelor muzicale tradiţionale şi moderne (clopoţei muzicali, tuburi boomwackers, instrumente de percuţie, audiţie muzicală activă, percuţie corporală, instrumente construite de elevi/pseudo-instrumente etc.).

Scopul proiectului

Dorim sa achizitionam materiale sportive si instrumente muzicale foarte utile pentru a face activitatile antrenante, atractive, interesante.

Orele de educatie fizica ar fi mai antrenante daca am avea pe langa minge si coarda si alte materiale didactice de ex. setul pentru dezvoltarea completa a competentelor psihomotrice, considerat baza invatarii

Cui donez?

Fundatia Unu si Unu sustine proiectul "Orele de muzica si sport cu materiale inovative" al Colegiului Aurel Vijoli din Fagaras, judetul Brasov.

Beneficiarii directi ai proiectului sunt 155 elevi din învățământul primar de la Colegiul Aurel Vijoli-Făgăraș, cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. Colegiul este situat in zona defavorizata din cartierul Combinat din Făgăraș. Pe fondul problemelor socio-economice ale zonei și al nivelului de educație scăzut al populației adulte, numărul de copii care nu intră în contact cu instrumentele muzicale si sportive este foarte mare. Ne gandim ca prin derularea acestui proiect elevii vor participa cu mai mult drag la ore si activitati extrascolare, se va reduce absenteismul si poate  chiar abandonul scolar care ridica atatea probleme.

De ce să donez?

Donand pentru acest proiect in primul rand sustineti introducerea inovatiei la orele de muzica si educatie fizica.

Apoi, sigur stiti ca elevii de azi nu mai fac atata miscare deoarece isi ocupa tot timpul cu gadget-uri, jocuri online , televizor. Alternativa propusa de noi ii va distrage un pic de la acestea. Un copil care cântă, aleargă, se joacă, este sănătos și pregătit oricând să facă față unui efort intelectual, dar și provocarilor vieții.

755 vizualizări

ONG - Fundatia Unu si Unu

De peste 22 de ani Fundatia Unu si Unu este alaturi de oameni si de nevoile lor.

In prezent proiectul de baza al Fundatiei Unu si Unu este sprijinirea familiilor cu multi copii si a oamenilor varstnici cu alimente.

Misiunea noastra este salvarea de la distrugere a alimentelor, pe care ni le ofera producatori si retaileri, in cantitati apreciabile,  si distribuirea lor catre oameni aflati in dificultate.

Avem in grija copii proveniti din familii monoparentale sau ai caror parinti sunt plecati in strainatate. Evitam astfel ca acesti copii sa se culce flamanzi si sa esueze la scoala. Ne dorim ca actiunile noastre sa contribuie la o societate mai sanatoasa si mai educata.

Adresă:

str. Sfanta Ecaterina nr 5, sector 4, Bucuresti

Telefon: 0729428412
Contact: Alina Baicu