Social

POARTA catre Lume

Perioada: 04.12.2017 - 19.02.2018 Activ în Bucuresti
7903,00 Lei
Sumă target: 20000 Lei
Donează

Descriere

Cat face cuvantul MAMA? Pentru un copil sanatos, cuvantul poate fi un punctaj pe o tabla de scrabble. Pentru un copil cu autism insa, cuvantul MAMA se calculeaza in zeci sau chiar sute de ore de terapie ABA.

In centrele ATCA 15 copii provin din medii extrem de vulnerabile. Unii dintre ei nici nu au cui spune mama, ei sunt adusi la terapie din orfelinate. Altii sunt adusi de mana de la sute de kilometri, indiferent de cat de aspra e vremea.

Poarta catre Lume – este sansa catre recuperarea celor 15 copii carora ATCA le ofera pro-bono orele de terapie necesare ca sa poata trai egali cu noi, zi de zi. Orele de terapie, insa, sunt costisitoare – pregatirea terapeutilor, materialele, camerele de terapie, evaluarile periodice – toate, se ridica, anual, la aproximativ 200.000 RON.

Articole externe

Scopul proiectului

Poarta catre Lume este unica sansa catre recuperare pentru 15 copii cu autism provenind din familii vulnerabile. Fondurile au scopul de a asigura continuarea terapiei in anul 2018, aducandu-i mai aproape de o viata mai buna in familie, la gradinita, scoala, in comunitate. Terapia ii invata sa iubeasca, sa se joace, sa comunice, sa se faca intelesi.

Cui donez?

Donezi pentru 15 copii cu autism din case de copii si din familii sarace. Donatia ta poate fi acea ora care sa-l ajute sa progreseze cu un pas spre a rosti „MAMA”. Sau pe Miriam sa zambeasca, ori pe Elena sa poata adormi ascultand si intelegand o poveste... Activitati ce par simple pentru noi, pentru un copil cu autism reprezinta provocari imposibil de realizat fara ajutor specializat. ATCA ofera pro-bono ore saptamanale de terapie pentru ca 15 copii saraci sau abandonati sa scrie, sa se joace, sa vorbeasca, sa-si faca prieteni si multe altele activitati. Si copiii cu autism au dreptul sa traiasca experiente pe care tu le consideri naturale: emotii, bucurii, impliniri si realizari.

De ce să donez?

Autismul inseamna dependenta de un adult. Terapia e vitala si sansa unica la o viata autonoma. Cu 10 ani de experienta, ATCA a devenit un standard profesional prin rezultatele remarcabile in programele de interventie in autism. Pentru 15 copii abandonati sau saraci, dar cu o forta teribila sa evolueze, singura sansa este ca ATCA sa continue sa ii trateze. Donezi, asadar, ca sa putem deschide impreuna Poarta catre Lume pentru 15 copii cu autism.

Comentarii

Trebuie să te autentifici sau să te înregistrezi pentru a putea comenta!
Acest proiect nu are încă niciun comentariu.
7647 vizualizări

ONG - Asociatia Autism Voice

 

1 din 59 de copii este diagnosticat azi cu o tulburare din spectrul autist.

Cele două centre de terapie înființate în București au devenit, treptat, unul dintre reperele de profesionalism din România. Am ales și am format cei mai buni specialiști care pot asigura rezultatele optime în recuperarea abilităților copiilor.

Misiunea Autism Voice inca din 2008 este aceea de a sprijini recuperarea și integrarea socială a copiilor cu autism și tulburări de dezvoltare prin:

–          Programe de diagnosticare precoce, evaluare și terapie pentru cei mici

–          Programe de consiliere și training pentru părinți și cadre didactice

–          Programe de formare a specialiștilor implicați în terapia copiilor

–          Materiale educaționale și terapeutice speciale

–          Programe de integrare socială pentru copii și adolescenți

Adresă:

Str Agricultori, nr 116A, Sector 2, București

Telefon: 0751278391
Contact: Nicoleta Orlea